Tom Leguijt

-iets meer dan- 10 vragen aan……..

We willen graag meer te weten komen over onze leden en onze vrijwilligers. Wie zijn toch die gezichten die je vaak op de club tegen komt? En wat doen ze allemaal voor de club en daarbuiten? Daar gaan we de aankomende tijd achter komen…….. De beurt is aan Tom Leguijt;

Wie is Tom Leguijt?
Tom Leguijt is 41 jaar en getrouwd met Marjolein Leguijt-Handgraaf. We zijn 15 jaar bij elkaar waarvan 6 jaar getrouwd. Samen hebben we 2 kinderen, Roan (spelend in de O9-1) en Edi (vaste supporter O9-1). Ik ben werkzaam als schade-expert voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Geboren en getogen in Heiloo? 
Op een paar uur na (geboorte in het ziekenhuis in Alkmaar) ben ik Heiloo altijd trouw gebleven.

Heb je kinderen die bij de club spelen? 
Zoals hierboven aangegeven speelt mijn zoon Roan momenteel in de JO9-1. Hij is al lid bij de Foresters sinds hij 4 jaar is. De JO9-1 is een heel leuk en talentvol team die in de Hoofdklasse 3.1 ongeslagen kampioen is geworden. Na de winterstop gaan ze nog een stapje hoger om meer uitdagingen te krijgen.

Wat doe je zelf bij de club?
Vanaf mij 6e jaar ben ik al lid van de Foresters en voel me dan ook een echte Egel. Momenteel bekleed ik een aantal vrijwilligerstaken binnen de Foresters.

Coördinator van de leeftijdscategorieën O9 en O10: Hierbij ben ik aanspreekpunt voor leiders, teammanagers en ouders en bespreek/communiceer team- en verenigings gerelateerde issues aan hen. Samen met het coordinatorenteam en de Commissie Voetbal Zaken (CVZ) en de Hoofd Jeugd Opleiding (HJO) zorgen we voor het reilen en zeilen van alles wat met het voetbal binnen de Foresters te maken heeft.

Coördinator 35+ Voetbal: Eens in de 3 a 4 weken vindt er op vrijdagavond 35+ voetbal plaats bij de Foresters. Ik communiceer hierover met een aantal “team aanvoerders” zodat we altijd voldoende spelers en teams hebben. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. Het gezegde “meedoen is belangrijker dan winnen” is hier van toepassing. Na de onderlinge wedstrijden wordt er onder het genot van een hapje en een drankje na beschouwd maar zeker ook voorbeschouwd op het aankomende speelweekend van de diverse (jeugd) teams van de Foresters. Iedereen is welkom en mag als individu alswel met een eigen team meedoen.

Bestuur Foresters Jeugdkamp: Samen met een enthousiaste groep organiseer ik het jaarlijkse hoogtepunt voor de Foresters jeugd t/m O13. Een heel weekend lang spel, sport, plezier op diverse plekken in onze regio en korte nachten in een groot tentenkamp op ons mooie complex. Het Foresters Jeugdkamp vindt jaarlijks plaats met behulp van en dankzij een hele grote groep ouders (Jeugdkamp vrijwilligers) en door de plaatselijke middenstand (vrienden van het Foresters Jeugdkamp).

Welk moment bij De Foresters zal je nooit vergeten?
Om er 1 moment uit te halen in de 35 jaar dat ik lid ben is erg lastig. Er zijn vele mooie momenten geweest waar ik met heel veel plezier op terugkijk. Dan denk ik aan kampioenschappen, jubileumfeesten, mooie evenementen, spannende wedstrijden, (internationale) jeugdtoernooien en ga zo maar door. Maar wat ik het allermooiste vind is dat ik bij en door de Foresters de kans heb gekregen om te sporten, plezier te hebben, mensen te ontmoeten en daardoor echte vriendschappen op te bouwen.

Als jij voorzitter zou zijn, dan…?
Vooropgesteld dat ik veel respect heb voor onze huidige voorzitter, Bas Michielsen, die samen met de bestuursleden Joep Hooijschuur, Martina van der Zwet, Harm-Jan Stegink en Arnt Blei (bijna) dagelijks bezig zijn om de vereniging draaiende te houden voor nu en voor de toekomst, zou ik proberen zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken om een vrijwilligerstaak op zich te nemen.

Heb je tips voor mensen die twijfelen of ze ook een vrijwilligerstaak gaan doen?
Een vrijwilligerstaak moet je niet doen om je vrijwilligersbijdrage niet te betalen of te willen terugverdienen. Je moet het doen omdat je het leuk vindt om bij te dragen aan onze vereniging. Je krijgt er energie van, voelt je betrokken en leert er veel mensen door kennen.

Wat is je favoriete club (na De Foresters natuurlijk!)?
Ik ben heel erg chauvinistisch en draag alle clubs uit Noord-Holland (AZ, Ajax, Telstar, Volendam) een warm hart toe.

Wijn, bier of 0%?
Wijn 66,6%
Bier 100%
0% 0%

Heb je nog andere hobby’s?
wintersport, squash, vakantie en leuke dingen doen met mijn gezin.

Wat weten veel mensen niet van je?
Dat ik 1 seizoen bij onze goede buur (HSV) in de zaal heb gevoetbald in een leuk team maar dat de kleur (rood/geel) me niet goed stond en dus mijn zaalschoenen snel aan de wilgen heb gehangen.

Dat mijn zus bij de dames 35+ van de Foresters voetbalt en dat mijn vader (71) bij Walking Voetbal van de Foresters voetbalt.

Jij organiseert 35 voetbal, kun je me daar iets over vertellen?
35+ voetbal bij de Foresters wordt al jarenlang georganiseerd voor leden, vaders van jeugdleden, buurmannen van vaders van jeugdleden, collega’s van vaders van jeugdleden, etcetera. In 2019 zal dit inprincipe plaatsvinden op elke laatste vrijdag van de maand. Aankomende vrijdagavond 25 januari is het dus weer zover. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld. De potjes (2 of 3 per team per avond) duren 25 minuten. Iedereen op elk niveau dan ook kan en mag meedoen. Je kan dit doen door jezelf aan te sluiten bij 1 van de 6 bestaande teams (aanvoerder is contactpersoon van de teams) of samen met een aantal bekenden een nieuw team te vormen.

Na de potjes is de kantine geopend waar de teams heerlijk kunnen nazitten en napraten over de gedenkwaardige acties van die avond onder het genot van een drankje en door de club aangeboden hapjes.