Beleidsvoorstel scheidsrechterszaken

De vereniging wil dit seizoen gebruiken om ‘Scheidsrechterszaken’ stevig op de Foresters-kaart te zetten.

Momenteel zijn Peter Berkvens, Arnout Haanstra, Dick van Deventer, Hugo den Hartog, Dennis Oostindie en Marc Brunekreef bezig met een beleidsvoorstel. Binnen Voetbalzaken is Marc het algemene aanspreekpunt voor Scheidsrechterszaken. Peter maakt wekelijks de indelingen voor de O12-O19 wedstrijden en Arnout doet dat voor de jongste jeugd.

Nu al stippen we graag een aantal zaken aan:

-We hebben bij De Foresters een aantal mensen die het leuk vinden om af en toe een wedstrijd te leiden. Deze mensen worden vervolgens op de door hun gewenste tijden aan een wedstrijd gekoppeld.

-Helaas kunnen we niet garanderen dat iedere wedstrijd door een scheidsrechter van de club gefloten wordt. Teams dienen altijd voor een back up te zorgen.

– We kunnen natuurlijk altijd meer mensen gebruiken! Wil jij ook (af en toe) een wedstrijd leiden of heb je vragen over het beleid? Mail naar voetbalzaken@deforesters.nl

We hebben ook nog enkele tips:

-Zorg voor een positieve sfeer en bedank na iedere wedstrijd de scheidsrechter. Dat zorgt ervoor dat een scheidsrechter zich gewaardeerd voelt en actief blijft.

-Noem de scheidsrechter rondom de wedstrijd niet bij zijn/haar voornaam, dat voorkomt discussies met de tegenstander.

-In de B categorie, waarin nagenoeg al onze recreatieve teams uitkomen, hoort bij een gele kaart een tijdstraf. Deze is 10 minuten bij O14 en ouder en 5 minuten bij O13 en jonger.

-De scheidsrechter zorgt voor vlaggen voor de assistenten en gaat ervan uit dat het thuisspelende team zorgt voor een opgeruimd veld met cornervlaggen 🙂

Klik hier voor het volledige artikel op de KNVB site.