Bericht van de voorzitter, Hugo den Hartog

Beste Foresters familieleden,

Het huidige bestuur is op moment van schrijven nu een half jaar in functie. En ik mag wel zeggen, een zeer leuk en roerig half jaartje. Allereerst ben ik zeer dankbaar dat we een enthousiaste  groep mensen hebben gevonden die onze Teams Ambitie en Plezier gaan bemensen. Een kleine duiding wat deze Teams gaan doen:

Team Ambitie, bestaande uit Niels Kaandorp, Niels Haanstra, Tom Leguijt, Dico Blei, Martijn Haring, Robert-Jan Donkersloot en Wouter van Dam. Zij zijn zullen de technische zaken rondom het voetbal verder voortzetten, en samen met onze HJO, Rik Stiegelis, de ingeslagen weg van een goede voetbalopleiding binnen onze club, vormgeven. Trainers aanstellen, voetbalvisie vormgeven en uitdragen etc. etc. De mannen zijn reeds druk bezig met de voorbereidingen voor het komende seizoen.

Zo is het contract met Rik Stiegelis verlengd, is de trainersstaf rond de hoofdselectie gereed, en zijn we bezig met invullen van het overige trainersgilde. Status van de relatief nieuwe leeftijdscategorie O23 zal verder worden geduid in ons Voetbalvisiedocument.

Team Plezier (Digna Ooms, Kevin van Vliet, Sanna Tervoort en Saskia Borst, samen met de coordinatoren) zal zich, what’s in a name, meer richten op de sociale kant van onze club. Hierbij moet je denken aan het (helpen van) aanstellen van leiders, samenstellen van niet-selectieteams, toernooi-indeling en stellen zij ook de belangrijke  jaarkalender op van activiteiten en to-do zaken die van belang zijn voor onze club.

Ook voor onze communicatie hebben zich nu mensen aangemeld. Zo zullen de gebroeders Mitchel en Rowdy Holstvoogd onze Instagram en Facebookpagina’s gaan beheren. Wél zijn we op zoek naar iemand die achterstallig onderhoud aan onze website kan plegen en deze eventueel weer wat kan opfrissen. Kun je daarin wat betekenen? Meld je dan ajb even bij Roel van Velzen (06-37171506).

Dan kom ik op onze sponsorcommissie. We zijn nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om beetje te netwerken binnen Heiloo, en wat actiever de sponsorcontacten wil onderhouden en waar mogelijk kan uitbreiden. Je hoeft dit uiteraard niet alleen te doen. Bestuursleden Remco Teerhuis en Roel van Velzen gaan zich komende periode actiever met sponsorbeleid bezighouden. We moeten met zijn allen de ogen en oren openhouden om sponsors te interesseren om hun steentje bij te dragen aan de (lokale) maatschappij, en De Foresters in het bijzonder.

Dan hebben we de afgelopen paar maanden ook sportieve successen geboekt. Zo is ons eerste elftal kampioen geworden en zullen we volgend jaar in de derde klasse gaan spelen. Het vijfde elftal en het tweede elftal hebben de bekerfinale bereikt, die op 2/3 juni worden gespeeld bij Legmeervogels. O18-1 en O18-2 waren tot de halve finale gekomen.

De niet selectiesenioren doen het allemaal zeer goed, het 2e, 3e, 4e, 6e staan allemaal tweede in ranglijst, en O23-3 en het 7e staat zelfs fier bovenaan.

De vrouwen 1  die vorig jaar zijn gepromoveerd naar de derde klasse, staan momenteel op handhaven in deze klasse. Dat zou op zich een mooi resultaat zijn, en aangezien er stormachtig talent van MO-20 er aan komt zal ons vrouwenelftal alleen maar sterker worden. En ten slotte maar niet in het minste kan ik melden dat de MO15-1 afgelopen zaterdag 27 mei kampioen is geworden!

Dan wil ik iedereen die zich in de afgelopen periode hebben ingezet voor de mooie feesten die in ons Egelshonk zijn gehouden, bedanken. Het 1e,  2e, 4e en Vr1 hebben leuke feestjes georganiseerd, gesteund door ons vaste team Kantinetoppers achter de bar, onder leiding van onze vaste barman / beheerder, Niels Hemelrijk.

Tot slot kan ik hier melden dat we binnenkort weer een Algemene Ledenvergadering zullen houden. Hier zal de organisatie verder worden geduid, en ook de begroting van komend seizoen aan de orde komen. Ik hoop jullie allen dan te mogen begroeten.

Foresters Forever!

Hugo den Hartog, Voorzitter S.V. de Foresters