Bijeenkomsten autisme en gedragsproblematiek in sport

Meet up: Autisme en gedragsproblematiek in de sport

Stichting Sport-Z organiseert in samenwerking met Kop-Zorg in april twee gratis informatieve bijeenkomsten rondom het thema ‘Autisme en gedragsproblematiek in de sport’. De bijeenkomsten staan open voor sportaanbieders en (zorg)professionals die betrokken (willen) zijn bij het aangepast sporten in gemeente Heerhugowaard, Alkmaar, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum of Heiloo. Naast het uitwisselen van het laatste nieuws op het gebied van Aangepast Sporten worden concrete knelpunten uit de praktijk behandeld en krijgt men de kans om ervaringen met elkaar te delen. 

Stichting Sport-Z organiseert de gratis Meet up Aangepast Sporten namens Regio Alkmaar, en wil hiermee zoveel mogelijk drempels wegnemen zodat mensen met een beperking ook mee kunnen doen. Door het uitwisselen van relevante informatie kan vraag en aanbod (nog) beter op elkaar worden afgestemd. 

Programma

Het programma van de Meet up Aangepast Sporten richt zich op zowel (zorg)professionals (medewerkers van sociale teams, buurtsportcoaches, ambtenaren van Sport en Zorg en WMO consulenten) als sportaanbieders (verenigingsmanagers, bestuurders, vrijwilligers en verenigingsondersteuners). Op de agenda van de bijeenkomsten staat onder meer het laatste nieuws over het aangepast sporten in regio Alkmaar, het thema ‘Autisme en gedragsproblematiek in de sport’ en de ontwikkelingen op de website van Uniek Sporten. Daarnaast is er volop de gelegenheid om andere sportaanbieders en professionals te ontmoeten.

Aanmelden en meer informatie

Op donderdag 4 april vind de bijeenkomst plaats bij het gemeentehuis Heerhugowaard (Parelweg 1, Heerhugowaard) en op woensdag 10 april wordt de bijeenkomst gehouden bij De Meent Bauerfeind (Terborchlaan 301, Alkmaar). Beide bijeenkomsten bevatten hetzelfde programma. Aanmelden kan via www.sport-z.org/meetup. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pascale de Hoogh (Regio Coördinator Aangepast Sporten), via p.dehoogh@sport-z.org of 06 11 14 97 28.