De aanloop naar het ontstaan van de club

Vlak na de Tweede Wereldoorlog bestond er grote behoefte aan activiteiten en ontspanning. Dansclubjes rezen als paddenstoelen uit de grond (‘Every-Body’ was in die dagen zeer bekend), maar vooral de mannen wilden andere actie. Op dat moment was er een voetbalclub in Heiloo (het katholieke R.K.H.S.V.), maar niet-katholieken waren destijds niet welkom bij die club. Het was de heer Miek Vos die het voortouw nam en contact zocht met de heer Keppel van drukkerij Uitkijkpost. De heer Keppel stelde een advertentie op om reactie te krijgen op de plannen tot het oprichten van een nieuwe voetbalclub. Ook vanuit ‘Every-Body’ kwam de wens naar voren om weer te kunnen voetballen. Men kreeg uiteindelijk 38 mensen bij elkaar en op 2 april 1946 werd V.V.H. (Voetbalvereniging Heiloo) opgericht. De club kreeg deze naam als hommage aan een club met dezelfde naam, die tussen 1922 en 1928 in Heiloo opereerde. V.V.H. zou vanwege een bijzondere reden snel uitgroeien tot Sportvereniging De Foresters. De naam kon namelijk vanwege het verleden geen genade vinden bij de K.N.V.B. Op voorslag van voorzitter Bruul werd toen gekozen voor ‘De Foresters’.

heeft u historisch materiaal over de club, of wilt u op een andere manier een steentje bijdrage aan dit overzicht? mail dan naar de PR-afdeling: pr@foresters.nl

 

2 april 1946 en de eerste dagen

De oprichting vond plaats in café De Onderneming. Een pro-forma bestuur besloot de heer W. Bruul, gemeentesecretaris in ruste, te polsen om voorzitter te worden van de nieuwe vereniging, hetgeen door hem werd aanvaard. Het eerste bestuur werd gevormd door W. Bruul, Ate de Vries, Frits Vasbinder, Miek Vos, Piet Bood en Frits Pesser. Waarnemend burgemeester J. Vennik verleende met de beide wethouders, de heren J. Rus (sr.) en J. Artz, alle medewerking en stelden een terrein aan de Kennemerstraatweg beschikbaar, achter Hollands Roem. Tevens kreeg de club materiaal om vier kleedkamers en een kantine te bouwen. Het bouwen van het eerste complex werd door de leden zelf ter hand genomen, alles en iedereen ging aan het werk. Een aantal mensen kon metselen en/of timmeren en zij die het niet konden leerden het. De vakkundige leiding lag in de handen van J. Rus (jr.) die oom het bestek voor de kantine maakte.

 

Het eerste vlaggenschip

Het eerste elftal bestond uit de heren Chr. van Dijk, Miek Vos, S. Meijer, A. Godijn, M. Kossen, J. Schermerts, K. Koomen, J. Rus (jr.), P. Keuris, W. Otte, Jasper van Marle en keeper J. Nap. …..