We gaan weer voetballen op 29 april! Ook niet-leden welkom

We gaan weer voetballen op 29 april! Ook niet-leden welkom
Zoals jullie hebben kunnen lezen op website en social media en waarschijnlijk ook wel uit het nieuws hebben begrepen mag er weer, met beperkingen, gesport worden voor jeugd tot en met 18 jaar. In dit artikel lees je wat De Foresters gaat doen en dat ook niet-leden welkom zijn.

Voetballen voor de onderbouw (meisjes en jongens t/m 12 jaar)
ALLE trainingen voor teams t/m de O13 (meiden & jongens) worden vanaf 29 april volgens het reguliere trainingsschema opgestart. Dat is mogelijk omdat trainers bereid zijn gevonden om dit o.l.v. het Hoofd Jeugdopleiding te begeleiden.

Er gelden wel wat extra maatregelen om dit mogelijk te maken: de kantine blijft dicht, evenals de kleedkamers, het materiaalhok en de toiletten. Het is dus niet toegestaan voor spelers om het clubgebouw te betreden. Alleen trainers hebben toegang tot het clubgebouw. Voor ouders geldt dat ze hun kinderen bij de poort kunnen afzetten, het is niet toegestaan om op het terrein te komen of langs de velden te staan.

We vertrouwen er op dat iedereen zich aan de regels houdt, alleen zo kunnen we verantwoord gaan starten met voetballen

Openstelling voor niet-leden
Premier Rutte riep ook sportclubs op om buitensportaccommodaties open te stellen voor niet-leden. Uiteraard werken wij daar graag aan mee! Daarom een oproep aan meisjes en jongens die (nog) geen lid zijn van de Foresters: je kunt je aanmelden bij het Hoofd Jeugdopleiding, Jeroen Smit, via e-mail: hjo@deforesters.nl. Vertel in je mail wie je bent, wat je leeftijd is en of je wel of niet voetbalervaring hebt. Jeroen probeert je dan in een van onze teams te plaatsen zodat je mee kunt trainen in een team met jongens en/of meiden van jouw eigen leeftijd en dus gelijk lekker kunt gaan voetballen. 

Voetballen voor de bovenbouw (meisjes en jongens 13 t/m 18 jaar)
Voor de O14 t/m O19 is het vanaf 29 april ook weer toegestaan om te trainen, maar daar zijn wel nog extra beperkende maatregelen van kracht. Speciaal de 1,5 meter regel is moeilijk te handhaven bij voetbal. Er wordt momenteel gewerkt aan trainingsvormen voor deze groep, zodra daar meer duidelijk over is zullen wij dat melden. Deze groep moet nog even geduld hebben voordat de trainingen hervat worden, het streven is wel om daar ook voor 29 april duidelijk over te hebben.

Ook voor deze groep geldt dat niet-leden van harte welkom zijn om zich te melden bij het Hoofd Jeugdopleiding, Jeroen Smit, via e-mail: hjo@deforesters.nl.

Houd website en social media in de gaten!
De ontwikkelingen gaan snel momenteel. Wat vandaag besloten is kan morgen weer achterhaald zijn. Zo wachten we nog op bericht van KNVB en gemeente Heiloo over verdere richtlijnen. Het kan dus zijn dat bovenstaande nog verder aangescherpt of verduidelijkt wordt. Dus: houd onze berichtgeving in de gaten!