De Foresters slaat nieuwe weg in

Vanaf volgend seizoen zal onze mooie vereniging in haar geheel op zaterdag gaan voetballen.

De afnemende animo van zowel spelers als bezoekers voor de zondag hebben geleid tot een onderzoek door Commissie Voetbalzaken. In het algemeen is gebleken dat het grootste deel van de betrokken jeugdspelers het liefst op zaterdag speelt. Hierdoor zal de aanwas voor de toch al gekrompen zondag-afdeling nagenoeg opdrogen. Een uitgestorven park en een lege kantine komen de sfeer en beleving niet ten goede. De kostenpost voor de zondag wordt te groot en om op zondag voldoende vrijwilligers te vinden is al jaren een probleem.

We slaan een nieuwe, ambitieuze zaterdag-weg in en spreken hierbij de ambitie uit om in drie jaar tijd, twee keer te promoveren. Naast het feit dat we de afgelopen tijd al meer aandacht zijn gaan geven aan onze niet-selectie jeugd en de meiden-tak, zullen we er dus alles aan doen om de huidige zondag-selectie te blijven prikkelen en motiveren want zij zullen volgens de regels in de zaterdag 4e klasse moeten beginnen. De zaterdag moet een voetbalfeest worden met van ’s ochtends vroeg  tot ‘s avonds laat een lekker bedrijvig sportpark met een gezellig drukke kantine. We hebben een op hoog niveau spelende jeugd, een bloeiende sterke meidenafdeling en een uitstekende selectie. Kampioenschappen zullen de dan al goede sfeer en saamhorigheid zeker verder versterken.

Een ander gevolg van de verhuizing naar de zaterdag is dat de huidige selectietrainer Edwin Reder na dit seizoen afscheid zal nemen van onze club. Foresters moet zodoende op zoek naar een nieuwe trainer die met oog op de ambities de capaciteit heeft om ons snel naar de 2e klasse te brengen.

Door de verschuiving van de zondag teams naar de zaterdag zal de veldbezetting intensiveren. We hebben een prachtig park met 2 verlichte kunstgrasvelden. Met een extra speelronde aan het eind van de middag is dit prima op te vangen.

We gaan er voor!

Voor eventuele vragen kunnen jullie contact opnemen met CVZ via voetbalzaken@deforesters.nl