De Foresters start zijn eigen Champions League!

Vanaf het seizoen 2022-2023 zullen er topclubs te zien zijn op de Egelshoek, want de Champions League komt naar Heiloo!
De zomervakantie is heerlijk en daar genieten we nog volop van, maar de eerste wedstrijden in de Eredivisie zijn begonnen en ook AZ heeft zijn eerste Europese wedstrijden al achter de rug. Het seizoen bij De Foresters gaat ook bijna beginnen en dit jaar zal er voor de jongste jongens en meisjes gevoetbald worden in de Champions League.

Maar wat is er nu precies anders dan anders? Jongens en meisjes die geboren zijn in 2016 en 2017 voetballen onderling in de shirts van de Europese topclubs. Voetballen in de shirts van Ronaldo, Lieke Martens, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt. Wie wil dit nu niet?

Waarom start De Foresters dit nieuwe initiatief? Het idee is natuurlijk niet alleen maar om in mooie shirts te spelen ( de shirts van de topclubs zijn ook nog voorzien van “onze egel”), maar er zit ook een idee achter. Er wordt elke zaterdag van 8:30 tot 9:30 op het hoofdveld op De Egelshoek onderling gespeeld. Dat betekent dus geen reistijden, geen chauffeurs en altijd onder leiding van de bezielende leiding van onze trainers.

De partijvormen zijn lekker klein ( 3 tegen 3 of 4 tegen 4) en op een passend veld en met speciale doeltjes. Zo garanderen we dat alle jongens en meisjes veel balcontacten krijgen en zo lekker een uur kunnen voetballen. In “normale competities” speel je 3 x 10 minuten en staan ook vaker kinderen wissel. Dat voorkomen we hier ook mee. De jongens en meisjes spelen langer en vaker.

Er zijn dus eigenlijk alleen maar voordelen. Altijd op dezelfde tijd op zaterdag. Het is laagdrempelig altijd in Heiloo. Heel veel ballen schieten, aannemen en passen én onder leiding van gediplomeerde trainer(s)/coach(es). Oh…en vergeet de shirts niet natuurlijk.
Ook bij slecht weer kunnen we in de zaal terecht.

Moet ik als ouder ook nog iets doen?
De shirts regelt De Foresters. Deze shirts worden na afloop van de wedstrijden ook verzameld en gewassen, zodat ze de volgende week weer klaar zijn voor gebruik. Wat een luxe!
Er moet wel zelf voor schoenen, broekjes en sokken gezorgd worden. Dit hoeft niet van dezelfde club te zijn. Hier kan Sporthuis Johan Jansen aan de Kennemerstraatweg je perfect mee helpen.

Mocht je willen helpen op de zaterdagen, is dat uiteraard zeer welkom.
Hoe kan ik mijn kind aanmelden en wat zijn de kosten?
Aanmelden kan via de website onder het kopje “Lidmaatschap”. De kosten voor de Champions League zijn € 50 voor een seizoen. Voor jonge nieuwkomers is er ook de mogelijkheid om eerst een paar keer mee te trainen om te kijken of uw zoon of dochter het leuk vindt. Aanmelden hiervoor kan via meetrainen@deforesters.nl.

Heeft u nog vragen, dan kunt u ze altijd stellen aan Jeroen Smit.

Hij is te bereiken op via mail

Tot snel op de Egelshoek!