De Foresters en HZV Het Vennewater slaan handen ineen

Een lang gekoesterde wens wordt werkelijkheid. SV De Foresters en HZV het Vennewater  gaan op jeugdgebied intensief samenwerken.

Daardoor zullen de jongste voetballers uit Heiloo gedurende het seizoen zowel op het veld als in de zaal gaan voetballen.  De combinatie is ideaal. De jeugdspelers van veldvoetbalvereniging Foresters komen  tot nu toe in de wintermaanden weinig in actie  vanwege het ongure klimaat en een stil liggende competitie.

Volgens voorzitter van de gezamenlijke werkgroep Koen de Jong kleven er legio voordelen aan de Heilooër primeur:  ”Wij denken dat de jongste veldvoetballertjes veel kunnen  opsteken van het zaalvoetballen. Buiten dat het leerzaam is, geeft het ook veel plezier”.

De samenwerking betekent dat er voor de  jeugd tot- en met  13 jaar, zowel voor de jongens als de meisjes, al zaalvoetbalactiviteiten worden aangeboden in het lopende voetbalseizoen. Zo staat er op 30 december in Sporthal Het Vennewater een zaalvoetbalversie van het jaarlijks terugkerende ‘hotdogtoernooi’ op het programma. Dit toernooi zal onder de naam `Hotdog Futsal Toernooi` gehouden worden.  Rikkert de Ruiter, hoofd jeugdopleiding van Foresters, vindt het een prima ontwikkeling:

”Met deze samenwerking kunnen wij onze jeugdleden extra voetbalactiviteiten aanbieden. Wij gaan trainen in onze eigen hal met specifieke oefenstof (Foresters Futsal) en organiseren evenementen in de maanden dat het veldvoetbal stil ligt. Wij willen iets unieks neerzetten in de regio. Wij zijn blij dat wij elkaar als verenigingen gaan versterken”.

De werkgroep veld- en zaalvoetbal,  bestaande uit leden van Foresters en HZV Het Vennewater, is verder met v.v. HSV in gesprek om eenzelfde samenwerking op te zetten. Het doel is om alle voetballende jeugd in Heiloo te laten kennis maken met zaalvoetbal, om zich op deze manier nog beter in een breder kader te kunnen ontwikkelen.