Jeroen Haanstra

Iets meer dan 10 vragen aan: Jeroen Haanstra

Wie is Jeroen Haanstra?
Ik ben Jeroen Haanstra, 48 jaar, getrouwd met Claudette en we hebben drie kinderen, Dewi (15 jaar), Britt (14 jaar) en Tim (11 jaar). Ik werk binnen mijn eigen bedrijf (het AmbitieHuis) waar ik interim opdrachten vervul en bedrijven en medewerkers help te ontwikkelen.

Geboren en getogen in Heiloo? 
Ik ben geboren in Leiden en woon sinds mijn tiende in Heiloo. 

Heb je kinderen die bij de club spelen? 
Onze jongste voetbalt vanaf zijn vierde bij de Foresters. Dit jaar speelt hij in de JO11-3. Zijn zussen hockeyen bij de buren van de Terriërs.

Wat doe je zelf bij de club? (+ wat houdt dat in?)
Allereerst ben ik samen met Linda Daniels coach van de JO11-3 wat onwijs leuk is om te doen. Enthousiaste en blije kinderen die met elkaar sporten vind ik prachtig.

Daarnaast ben ik lid van de commissie voetbalzaken. Wij zijn sinds dit seizoen verantwoordelijk voor de visie en structuur op voetbalgebied. Van teamindelingen tot wisselbeleid en van aanstellen van trainers en hoofd jeugdopleiding tot gesprekken met ouders, alles komt voorbij. Een uitdagende klus waar we met elkaar veel tijd en energie in steken om de vereniging steeds een beetje leuker en mooier te maken!

In de afgelopen 38 jaar heb ik ook nog heel veel andere en vooral verschillende dingen gedaan binnen de vereniging zoals evenementen georganiseerd, lid van de sponsorcommissie geweest, jubileum activiteiten bedacht, in de kantine geholpen, vanaf m’n vijftiende verschillende teams getraind etc.

Heel veel zaken die leuk zijn om met een groep mensen op te pakken. Ik kan het dan ook iedereen aanraden!

Welk moment bij De Foresters zal je nooit vergeten?
Daar kan ik geen keuze in maken. Van de meest fantastische feesten tot schitterende promotie en degradatie wedstrijden. Van kaarten tot middernacht in de kantine tot weekendjes weg met verschillende teams. Teveel mooie momenten om op te noemen.

Het belangrijkste wat de Foresters mij heeft gebracht zijn vriendschappen voor het leven, dat is onbetaalbaar.

Als jij voorzitter zou zijn, dan…?
Zou ik mij zorgen maken. De betrokkenheid van leden neemt af en het werk komt steeds meer bij een kleine groep vrijwilligers te liggen. Zodra deze mensen onevenredig belast worden haken ze af en kom je in een neerwaartse spiraal terecht. 

Ik heb wel eens het idee dat een groep leden denkt dat alles vanzelf ontstaat wanneer ze contributie betalen. Dit is een grote misvatting. De club draait bijna volledig op vrijwilligers die hun uiterste best doen om de vereniging leuk en draaiende te houden. We zijn namelijk allemaal evenveel de vereniging en dragen ook die verantwoordelijkheid met elkaar. Mopperen dat dingen niet goed gaan kan ik me goed voorstellen want dat hoort er nu eenmaal bij. Mooi zou het zijn als men ook met oplossingen komt en helpt deze te implementeren.

Heb je tips voor mensen die twijfelen of ze ook een vrijwilligerstaak gaan doen?
Doe het samen. Er zijn taken genoeg en het is leuker om dit samen met anderen op te pakken. Wanneer je langs de lijn staat of op een verjaardag een andere Egel spreekt bedenk dan wat je samen voor de vereniging kunt betekenen. Het hoeft niet veel tijd te kosten. Alle beetjes helpen.

Wat is je favoriete club (na De Foresters natuurlijk!)?
Mijn vader was voor Ajax en mijn opa een echte Feijenoorder. Waar mijn jongste broertje met mijn vader meeging kozen mijn middelste broertje en ik voor Feijenoord. Wel kan ik enorm genieten van de prestaties van Ajax op dit moment en het voetbal dat ze spelen. Ik juich dan ook gewoon als Ajax scoort tegen Tottenham en ben oprecht blij als ze de finale halen.

In het buitenland kies ik voor Barcelona. Een betere dan Messi wordt er waarschijnlijk niet meer geboren, genieten!

Wijn, bier of 0%?
Bij de Foresters het liefste een biertje.

Heb je nog andere hobby’s?
Naast zelf voetballen tennis ik een keer per week en probeer ik twee keer per jaar te skiën.

Wat weten veel mensen niet van je?
Volgens mij weten ze meer dan genoeg.

Actuele vraag, wie wint dit jaar de Champions league?
Ik hoop dat Ajax en Barcelona tegenover elkaar staan in Madrid. Het zou fantastisch zijn wanneer Ajax dan wint maar met Barcelona kan ik ook vrede hebben. Het zijn voor mij de twee best voetballende teams van dit seizoen.