In het weekend van 15 en 16 juni jl. vond het 25Internationale toernooi bij V.V.Nieuweschoot te Heerenveen plaats. Voor de 20e keer waren hier ook weer jeugdteams van De Foresters aanwezig om het seizoen op een gezellige en sportieve manier af te sluiten.

Op zaterdag in alle vroegte (in heus hondenweer) vertrok een afvaardiging van ongeveer 100 personen (spelers en familieleden) van onze club richting Heerenveen om daar om 8.45 uur aanwezig te zijn bij de openingsceremonie (met vlaggenparade en Wilhelmus) van dit toernooi. De JO9-1, JO10-1, JO10-2 2 en de JO11-2 deden dit jaar een gooi naar succes. Ondanks de regen deze ochtend lagen de velden er fantastisch bij. De 5 poulewedstrijden werden met wisselend succes afgewerkt waarna er een herindeling plaats vond in 3 categorieën (winnaarspoule cat. 1 / cat. 2 en cat 3). De eerste wedstrijden in de nieuwe poule vonden zaterdagmiddag plaats.

Hierna vertrok het bonte gezelschap richting Grou waar traditiegetrouw herberg Oer ’t Hout omgetoverd werd tot het Egelshonk. Het weer was inmiddels geheel omgeslagen en op het terras aan het Friese water werden er, onder het genot van een hapje en een drankje, trainers en teammanagers bedankt voor hun bewezen diensten het afgelopen seizoen.

De kinderen vermaken zich uitstekend om en nabij de Herberg met van alles en nog wat. Het hoogtepunt is toch altijd wel het zwemmen in het heerlijke Friese water. Ook enkele ouders en coaches gingen het water in voor een verfrissende duik. Na het eten werd er nog lang doorgespeeld en nagepraat door alle aanwezige. Alle spelers werden tegelijkertijd op een unieke wijze naar bed gebracht om weer fit te zijn voor de volgende dag.

Zondagochtend vroeg, na het ontbijt, keerden we met z’n allen weer terug naar Heerenveen om het toernooi bij v.v. Nieuweschoot te vervolgen. Onder een heerlijke warme zon werden er deze dag topprestaties geleverd door onze jongens. De JO11-2 eindigde op plek 5 in categorie 1, een prachtige prestatie. De JO10-2 sloot het toernooi op een prachtige 5e plaats af in categorie 3 en de JO10-1 eindigde zeer knap 2e in Categorie 1. De O9-1 bereikte op een haar na (1 doelpunt) niet de finale van de winnaarspoule (cat. 1) en sloot het toernooi af als 3e. Een troost hierin is dat de jongste mannen de uiteindelijke toernooiwinnaar eerder die dag met een afgetekende 3-0 overwinning overklaste en overrompelde.

Maar de grootste prestatie werd geleverd door een ieder die dit toernooi namens de Foresters heeft bijgewoond. De sfeer, de onderlinge verhoudingen, spelers uit verschillende teams die zich met elkaar mengde, iedereen die de teams aanmoedigde, het was hartverwarmend. Eén grote Foresters-familie in Heerenveen, goed om te zien dat onze vereniging verenigt en hier deel van uit te mogen maken.