foto-credits: Dennis Bresser

Joris Kramer geniet bij Go Ahead Eagles

Joris Kramer (25) is één van de Egels die momenteel actief is in het betaalde voetbal. Hij beleeft tot nu toe een bijzonder seizoen bij Go Ahead Eagles, waar hij een vaste waarde is. De club uit Deventer is na vier jaar Eerste Divisie erg goed gestart in de Eredivisie en staat momenteel nog steeds boven de gevarenzone. Vooral de thuiswedstrijden met een fanatiek publiek zorgen voor nogal wat zorgen bij tegenstanders, dus wat dat betreft is het extra jammer dat juist die supporters een tijd niet naar het stadion mochten.

Op zondag 27 februari was De Adelaarshorst weer bomvol en werd er een zeer goed resultaat behaald tegen Ajax: 2-1 winst. Joris maakte opnieuw de 90 minuten vol. Nu hoopt Joris met Go Ahead door te stoten naar een langer verblijf in de Eredivisie én…. wellicht een bekerfinale in Rotterdam. Woensdag komt PSV op bezoek in de halve finale.

We stelden Joris wat vragen over zijn nieuwe avontuur.

-Hoe lang heb je voor Foresters gevoetbald?

Al met al 8 jaar denk ik!  Ik was een jaartje of 5, 6. Toen ik 13 was werd ik gescout door AZ. Toen was dat de D1.

-In welk team ben je begonnen? 

De Kabouters, zo heet dat geloof ik.

-Hoe bevalt het bij Go Ahead Eagles?

Ontzettend goed. Ik ben hier gekomen om te spelen op het hoogste niveau van Nederland, en dat is gelukt. Daarnaast is het een hele warme club met een grote supportersaanhang. Het is elke keer een gaaf gevoel om thuis voor een uitverkocht stadion te spelen.

-Je scoorde tegen Fortuna vlak voor tijd de winnende 4-3. Hoe is het als een stadion bijna ontploft van vreugde?

Jaa kippenvel, als ik de goal terugzie begin ik alweer te lachen. Om zo terug te komen van een achterstand en dan zelf de winnende te maken.. ongekend gevoel

-Waar hecht je meer waarde aan, zo’n winnend doelpunt of een bal van de lijn halen en een knappe 0-0 tegen Ajax in de Arena afdwingen?*

De 3 punten zijn natuurlijk lekkerder dan 1 punt. Maar om de 0 te houden in Amsterdam is ook ontzettend gaaf. Vooral als je weet dat het wereldtop is.

*Deze vraag stelden we vóór de 2-1 tegen Ajax. Die vroeg natuurlijk om een extra vraag:

-Nou, zeg het maar: de 0 houden in de Arena of thuis 2-1 winnen?

De 2-1 geeft natuurlijk de voorkeur, 3 belangrijke punten. En we speelden zelf een erg goede wedstrijd. Dan kunnen we thuis van iedereen winnen.

-Tegen PSV voor de beker. Zit er een finale in? Liever tegen AZ of Ajax?

Hopelijk een finale tegen AZ, daar heb ik natuurlijk mooie herinneringen aan, eigenlijk ken ik iedereen nog daar. Daarnaast is een bekerwedstrijd altijd een wedstrijd op zich. Het kan altijd spoken in de Adelaarshorst. Dus er zit zeker een kans in!

-Woon je ook in Deventer?

Jaa ik heb een mooi appartement in het centrum van Deventer, daarnaast probeer ik op vrije dagen wel zo veel mogelijk terug te rijden naar Alkmaar. Daar heb ik mijn vaste woning, vrienden en familie.

-Wat is je mooiste herinnering als profvoetballer?

Toch mijn eerste goal en beslissende goal in de eredivisie.

Heb je nog wel eens contact met andere (ex-) Egels?

Enkele van mijn beste vrienden zijn Thomas Ouwejan en Daan Boerlage

-Wat is je beste tip voor Egels die de Eredivisie ook willen bereiken?

Hard werken en durven fouten te maken. Het klinkt heel cliché, maar daar leer je het meeste van. Dus gewoon je actie durven maken.

Joris, bedankt dat je even tijd hebt genomen voor dit artikel. Veel succes in de rest van het seizoen!