‘Meneer’ Hillebrand Wiedemeijer overleden

Op 1e Kerstdag is Hillebrand Wiedemeijer overleden. 94 jaren jong, zo zal hij zijn leeftijd het liefst omschreven willen hebben. Want hij genoot nog met volle teugen van het leven en was bijzonder dankbaar voor alles wat hij had en de mensen om hem heen. Zijn familie, buren, Egels die hem aandacht schonken, hij genoot er bijzonder van en sprak dat als het even kon uit. En je moest het zeker niet wagen om te zeggen dat hij ook veel voor anderen en de club deed, dat was bijzaak voor hem. Met zijn dagbladen, bijzonder veel sport op TV (kijk je die sport ook al!?) en bezoek was hij dus zeer content en hij kon er met een brede grijns over vertellen.

Enkele jaren geleden heeft Hillebrand zichzelf min of meer ontslagen als vrijwilliger bij De Foresters, omdat anderen dat weigerden te doen. Het was ook gewoon geweldig om hem bezig te zien op de zondagen bij de ontvangstdienst. Zolang je het niet waagde om meneer of U te zeggen (of om een sleutel niet terug te brengen) had je een perfecte ontvangst, of gewoon een lekkere kop koffie met cake. Cake die je zeker niet zelf moest regelen, dat kon hij zelf wel en dat bespaarde anderen of de club onkosten. Verder was hij natuurlijk een niet weg te denken klant van de ALV avonden, die hij tot in de puntjes voorbereidde en nagenoeg voor ieder bestuurslid wel een vraag had die de boel wakker schudde. Zijn Foresters CV gaat nog veel verder: financiële controle op meerdere gebieden (bijvoorbeeld de kascommissie en bouw van het nieuwe complex), de vrijdagploeg en in een verder verleden zaken als redactie van het clubblad. Het clubblad dat digitaal ging, iets waar Hillebrand veel minder mee had. Ja, digitale TV, dat was bijzonder welkom. Hij heeft trouwens wel geholpen met het scannen van een enorme lading papieren Egels!

En nu is die mooie periode dus voorbij…. Vrijdag neemt zijn familie in besloten kring afscheid van Hillebrand. We wensen ze ook op deze plaats bijzonder veel sterkte!

Voor wie graag iets van zich wil laten horen: het correspondentieadres is Meidoornlaan 26, 1906 WS Limmen.