,

Met de mannen: Forza6 – Jong Holland

In de nieuwe rubriek ‘Met de mannen’ nemen we je tweewekelijks mee langs de zaterdagse escapades van het favoriete team van De Foresters: Heren 6, ook wel Forza6 in de volksmond. Volg de mannen in hun strijd voor het kampioenschap en herbeleef de legendarische zaterdagen in de kantine, de Eethoek, en waar de mannen ook mogen eindigen. We trappen de rubriek af met de thuiswedstrijd tegen Jong Holland.

Zaterdag 29 januari

Het voelde weer helemaal als een weekend in het ‘oude normaal’. Zo werd de wedstrijdbespreking op vrijdagavond in de kroeg gehouden, stonden de mannen weer ouderwets op het knollenveld van veld 3 en was ook de kantine eindelijk weer geopend.

Na defensief geklungel van Jong Holland zette Sam ForZa6 eenvoudig op voorsprong. Ook het klassieke slaapmomentje bij een corner keerde in 2022 terug, waardoor de 1-1 al vrij snel op het scorebord stond. Dit leidde echter niet tot paniek, want ForZa6 bleef nadrukkelijk zoeken naar de 2-1. De 2-1 werd mede mogelijk gemaakt door Toneelacademie Oostindie, aangezien Dennis een (terechte) strafschop verdiende. Sam mocht aanleggen en schoot onberispelijk binnen.

In de tweede helft kon Sil de 3-1 binnenkoppen na een voorzet van Japie en leek de wedstrijd gespeeld. Jong Holland maakte echter vrij rap na de aftrap de aansluitingstreffer en kreeg weer hoop. Alleen hadden ze geen rekening met Sam gehouden… Als een ware ‘fox in the box’ schoot hij van alle hoeken en standen raak. Met het hoofd, volleys en intikkers; alles wat hij aanraakte veranderde in goud. Met maar liefst 4 goals liep ForZa6 uit naar een comfortabele 7-2 en had Sam van Nistelrooy uhm ik bedoel Sam van de Nesse 6 goals gemaakt! Na de wedstrijd konden we dan ook eindelijk weer de kantine onveilig maken en waren er kannetjes in overvloed. De zaterdag werd traditioneel voortgezet bij de Eethoek, waar een goede bodem werd gelegd om nog even Hop onveilig te maken. Desondanks moeten we nog even geduld hebben met ‘oude normaal’, gelet op de diverse coronabesmettingen in onze selectie…

De volgende thuiswedstrijd staat op 12 februari tegen de Wherevogels op het programma. Er zijn nog slechts enkele kaarten te koop via de webshop, dus wees er snel bij.