,

Met de mannen: Forza6 – Kwadijk 2

In de rubriek ‘Met de mannen’ nemen we je tweewekelijks mee langs de zaterdagse escapades van het favoriete team van De Foresters: Heren 6, ook wel Forza6 in de volksmond. Volg de mannen in hun strijd voor het kampioenschap en herbeleef de legendarische zaterdagen in de kantine, de Eethoek, en waar de mannen ook mogen eindigen. Afgelopen zaterdag speelden de heren tegen Kwadijk 2

Zaterdag 9 april

Op een zonovergoten zaterdagmiddag mochten de mannen aantreden in eigen huis. Voor het eerst in weken hadden de heren weer getraind, dus je zou zeggen dat de voorbereiding niet beter had gekund. Echter waren er personele problemen, waardoor Forza6 er een dag van te voren 10 man verzameld had, waarvan 2 keepers. Gelukkig waren daar Stef, Kaj en Spike om Forza6 uit de brand te helpen. Er werd niet gezopen op vrijdag en de mannen speelden op hun oh zo vertrouwde veld 4, alle ingrediënten om er een mooie pot van te maken.

Forza6 begon sterk aan de wedstrijd zonder echt gevaarlijk te worden. De heren domineerde het spel vanaf de eerste minuut en tikte lekker rond. Na een kleine 20 minuten spelen wist Max Mart weg te sturen met een klassieke lange bal door het midden. De keeper kwam veel te laat en Mart wist de bal over de keeper in het netje te leggen, waarbij de keeper het nodig vond om zichzelf te blesseren. Vrij snel na de eerste goal volgde op bijna identieke wijze de 2-0. Weer stond Max aan de basis met een lange bal op Mart, die de keeper te slim af was.

2-0 na een half uur spelen, niks aan de hand zou je denken. Kwadijk was tot nu toe nog niet aan spelen toegekomen. Gelukkig zou Forza6 Forza6 niet zijn als ze de voorsprong niet volledig weg zouden geven in enkele minuten. Kwadijk was nog steeds veruit de mindere partij, maar kregen toch via een lage schuiver de aansluitingstreffer. Direct na de aftrap ging het gelijk weer mis. Na knullig balverlies op het middenveld kon Kwadijk het balbezit overnemen en counteren. Stef, die alleen veld 1 is gewend, had niet gerekend op een klassiek polletje, waarna hij de tegenstander een goedgeplaatste tackle op de enkel uitdeelde in de eigen 16. De spits van Kwadijk stuurde keeper Dion de verkeerde hoek in en Forza6 ging met een gelijke stand de kleedkamer in, volledig tegen de verhoudingen in.

Coach Martijn greep daadkrachtig in in de rust, maar Forza6 had nog steeds grote moeite om het spel te maken. Gelukkig resulteerde dit niet in kansen voor Kwadijk, die nog grotere moeite had om de bal lang in de ploeg te houden. De ban werd uiteindelijk gebroken door de centrale verdediger van Kwadijk, die de bal na een strakke pass van Daan achter zijn eigen keeper wist te werken, zonder ook maar enige druk van een aanvaller.

Na de 3-2 viel de last van de schouders bij Forza6 en stortte het volledig in bij Kwadijk. De heren vonden hun frivole spel weer terug en speelde de rest van wedstrijd het spel waar ze bekend mee zijn geworden: lekker overtikken. De rest van de wedstrijd werd volledig gedomineerd door de heren. Mart maakte zijn hattrick compleet door een mooie steekbal van Luke op de middenlijn af te ronden. Ook Sam pikte nog zijn goaltje mee. Na aangeven van Mart kon hij de bal rustig achter de keeper leggen en zorgen voor de 5-2. De eindstand werd uiteindelijk bepaalt door Spike. Na goed voorbereidend werk van Kaj (die in eerste instantie voor eigen succes wilde gaan vanwege een weddenschap met Spike t.w.v. een kannetje) kon hij in zijn debuut wedstrijd een goal maken.

Na de wedstrijd werd de overwinning nog even mooi gevierd in de kantine en in de Eethoek, waar invallers Spike en Kaj nog even een mooi flesje Smirnoff ice cadeau kregen. De avond werd afgesloten in Proeflokaal Hop, waar het tot laat gezellig zou zijn.

Nog een kleine shoutout naar onze favoriete scheidsrechter: Marc Brunekreef. Ondanks enkele scheidsrechterlijke dwalingen zijn we enorm blij dat wij de kans krijgen om met hem op het veld te mogen staan. De personificatie van barmhartigheid zelf fietst ieder jaar voor Alpe d’HuZes, en zo ook dit jaar. Steun hem door te doneren via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/MarcBrunekreef2248

Man van de wedstrijd

Mart Langenberg. Met een onvervalste hattrick nam hij de helft van de goals voor z’n rekening. Met zijn snelheid was hij een constante plaaggeest voor de verdediging van Kwadijk.