, ,

Met de mannen: Kwadijk – Forza6

In de rubriek ‘Met de mannen’ nemen we je tweewekelijks mee langs de zaterdagse escapades van het favoriete team van De Foresters: Heren 6, ook wel Forza6 in de volksmond. Volg de mannen in hun strijd voor het kampioenschap en herbeleef de legendarische zaterdagen in de kantine, de Eethoek, en waar de mannen ook mogen eindigen. Afgelopen zaterdag stond er een tripje naar Kwadijk op het programma.

Zaterdag 5 maart

De regio Purmerend staat bij de mannen niet bekend als leverancier van gezellige tegenstanders, dus met frisse tegenzin vertrok Forza6 richting Kwadijk. Met de afwezigheid van elke spits die we bezitten zocht coach Martijn zijn heil in een 4-3-3, met Koen als valse spits. Van de 48 doelpunten die dit seizoen zijn gescoord, kwamen er slechts 10 van de jongens die aanwezig waren. Dat bood weinig hoop voor een wedstrijd waar aan het doelsaldo gewerkt moest worden. Die hoop zakte helemaal door de grond toen Luke aanbood dan maar in de spits te gaan. Dat plan werd gelukkig unaniem weggestemd.

Het was Daan die slim gebruik maakte van het ontbreken van doelpuntenmakers door met een strakke voorzet al snel een eigen goal af te dwingen: als wij niet kunnen scoren, moet de tegenstander het maar doen. Die profetie bleek achteraf niet waar overigens. Ondanks dat iedereen moest wennen aan de nieuwe formatie, was er meer controle en rust op het middenveld. De egels konden echter niet voorkomen dat een snelle uitbraak leidde tot de 1-1. Nog net voor rust resulteerde goed en snel combinatiewerk in de 1-2, binnengetikt door Sil. Assist kwam op de naam van Koen, die een geweldig sterke pot speelde.

Na rust grepen de mannen de controle over de wedstrijd, en bouwden al snel uit naar 1-3 (Sil die na een gigantische rush over rechts de bal uit een onmogelijke hoek in de kruising peerde) en 1-4 (Marco die een slecht weggewerkte voorzet leep binnen wist te werken). Daarna draaiden de rollen om en werden de effecten van wederom een late vrijdag duidelijk. Twee gigantische goals in de kruising zorgden voor een 3-4 tussenstand met nog 20 minuten te gaan. Enkele aanvallen die de aanwezige toeschouwers al als goal hadden gerekend, werden op zeer knappe wijze gered door onze Rick.

Door met tien man te verdedigen wist Forza6 stand te houden. Bij een van de aanvallen van Kwadijk, die net de middellijn passeerden, peerde Marco verwilderd de bal weg. De trap, die zo’n 23 minuten in de lucht hing, zweefde tot ieders verbazing rechtstreeks in de goal: 3-5. In de doelpuntviering wist Daan zich te blesseren, wat gek genoeg niet de eerste keer is. De jongens van Kwadijk waren duidelijk gekraakt door deze wonderbaarlijke goal. Zonder verder gevaar kon de sterk fluitende scheidsrechter affluiten bij deze 3-5 stand, de punten gingen mee naar Heiloo. Vrolijk de koe melkend werd richting gezet richting de kantine. En de vaste volgers zullen weten: als ook daar de derde helft klaar-is, gaan we naar ons favoriete café… Hop!

Door de overwinning op Kwadijk hebben de mannen de aansluiting na de top weer gevonden. Slechts enkele weken na het verlies tegen Wherevogels hebben de mannen zich weer herpakt en is er nog steeds zicht op het kampioenschap.