, ,

Met de Mannen: S02E01

In de rubriek ‘Met de mannen’ nemen we je tweewekelijks mee langs de zaterdagse escapades van het favoriete team van De Foresters: Heren 6, ook wel Forza6 in de volksmond. Volg de mannen in hun strijd voor het kampioenschap en herbeleef de legendarische zaterdagen in de kantine, de Eethoek, en waar de mannen ook mogen eindigen.

Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Vanwege een teleurstellende laatste speelronde afgelopen seizoen waar Forza6 de punten verspeelden tegen Odin bleven de heren steken in de 5e klasse. Uiteraard begint elk seizoen met een aantal potjes voor de beker en er stond gelijk een bijzondere awayday op de agenda: Odin uit.

Zaterdag 3 september

“Papa, papa, het is eindelijk zaterdag!” Om 7 uur in de ochtend was dit het scenario in bijna elke slaapkamer in Nederland. Na maanden wachten konden de fans van FORZA6 eindelijk weer het licht aan het eind van de tunnel zien. De panini-verzamelalbums werden ontdaan van het stof der vergetelheid. “Papa, ik heb alleen Rik Kroef nog niet!” Vader antwoordt, “nee jongen, maar die hebben ze bij FORZA6 ook al tijden niet gezien”.

Vele uren later werden de vedettes van FORZA6 ook langzaam wakker voor de eerste wedstrijd tegen ODIN. Niet iedereen had daar zin in, dus met invallers Kick, Bas en Jormay werd er om 16.30 op het hoofdveld afgetrapt. De jonge fans met SMIT op de rug van hun voetbalshirt renden enthousiast om het veld heen, eindelijk stonden hun helden weer te schitteren.

Al snel bleek FORZA6 te sterk voor de jonge binkies van ODIN. De 0-1 viel door een voorzet van Mart, bovenop de voet van een verdediger. Al snel liepen de mannen uit naar 0-2 (Marco na een corner die bleef hangen), 0-3 (Mart met een volley uit de corner van Jimi) en de 0-4 (Mart na de pass van Marco).

Zelfs Rick mocht in de openingswedstrijd scoren, waarmee hij dit hele seizoen gegarandeerd al vaker scoort dan Luke. Voor rust werd het ook nog 0-6 via Mart. De rustige stemming in de pauze werkte averechts, want na rust moest FORZA6 opeens drie keer incasseren. Het geloof kwam bijna terug, ware het niet dat een vloeiende aanval via Daan, Dennis, Sam en Jormay het netje deed bollen.

De bal ging zelfs nog een keer op de stip. Dennis, die het hele vorige seizoen niet scoorde, mocht dit cadeautje uitpakken, maar ook dat lukte niet. Zelfs de gratis rebound ging er niet in, dus de eindstand bleef staan op 3-7.

Het was al laat, maar de jongens van 6 zijn gewoon gebleven en deelden geduldig handtekeningen uit op alles wat los en vast zat. Het schijnt dat aanvoerder Jimi zelfs zijn krabbel heeft gezet op de boezem van een gewillige jongedame. Tevreden bespraken de mannen de wedstrijd na in de Eethoek en Hop.