Foto: Marc Brunekreef

Nieuwsjaarsreceptie fraaie start van 2020

Zoals gebruikelijk wordt op de eerste zaterdag in januari onze Nieuwsjaarsreceptie gehouden. Vooraf vaak met een sportief evenement van de jongere senioren en een activiteit voor 35+. De senioren hadden zo ongeveer het hele complex in gebruik; op het veld, in de zaal en in de kantine werd er gestreden en uiteraard bijzonder vaak gelachen. 35+ kwam met een Minimix Dames en Heren, die moet volgend jaar zeker weer op de agenda! Na afloop van het sportieve gedeelte liep de kantine vol en werd er genoten van goed gezelschap, lekkere muziek (dit keer met DJ Bart) en heerlijke zelf gemaakte hapjes van het kantineteam. Lees hieronder de speech die voorzitter Sjoerd Stoker heeft voorbereid.

2020 is fraai gestart, op naar nog meer mooie momenten op en buiten het veld!

Nieuwjaarsspeech De Foresters 2020

We mogen als voetbalclub De Foresters terugkijken op een mooi jaar! En we kijken ook alvast vooruit naar een nog mooier 2020! 

Wat mooie hoogtepunten

Ons eerste team is in dit seizoen overgestapt van de zondag naar de zaterdag waar we sterk bovenin meedraaien en aanspraak gaan maken om 1 of hopelijk zelfs 2 niveaus hoger te gaan spelen! We zien veel publiek rond de velden op de speeldagen wat voor veel gezelligheid zorgt!

Het breedte voetbal heeft een impuls gekregen door minimaal twee trainingen door een aangestelde trainer voor elk jeugdteam. 

De selectie van de jeugd speelt op een erg hoog niveau – veelal in de divisieklasse en ook de tweede en derde teams spelen goed mee in de hoogste klassen van de KNVB. We zijn en blijven een mooi etiket voor ook prestatief voetbal in de omgeving.

Het damesvoetbal groeit als kool. Er komen steeds meer teams bij, en we zijn bijvoorbeeld kampioen van de eerste seizoenshelft geworden (meiden onder 19).

Er is inmiddels een samenwerking met VV Alkmaar – eredivisie voor vrouwenvoetbal – deze is geformaliseerd waarbij we trainingsopzet, uitwisseling van expertise ed geregeld hebben (compliment aan ons technisch hart onder leiding van de commissie voetbalzaken). Een intensivering van de samenwerking met AZ wordt nog verder besproken…

Er is met name dankzij de kantinecommissie veel extra gezelligheid in de kantine door mooie feestavonden die samen met de verschillende teams worden georganiseerd. We hebben de hoogste viral binnenkomer op social media in de Kelderklasse! Die op een geheel eigenwijze de warming up organiseert. Onder het motto: je kunt niet vroeg genoeg met de derde helft beginnen.

De betrokkenheid van ouders bij vrijwilligerswerk is erg hoog. De commissies worden steeds meer gevuld, we zijn er nog niet maar het gaat zeker de goede kant op. Ben je je nog vergeten aan te melden voor een commissie, doe dat dan snel :-). 

We hebben inmiddels ook al veel mooie toezeggingen van sponsoren om de komende jaren ook te blijven sponsoren. 

Ons facilitaire team en het vrijwilligersteam op de vrijdagmiddag doet enorm belangrijk werk voor onze vereniging. We genieten elke week van een mooi opgeruimd park, verzorgde kleedkamers en goed onderhouden velden. Dank daarvoor en dank alvast voor jullie inzet voor het komende jaar. Mocht je je willen aansluiten, het is enorm gezellig, een gebakje bij de koffie wordt in roulatie verzorgd en ook een drankje na afloop zorgt voor veel gezelligheid. Heb je zin om wat bij te dragen, heb je de vrijdag tijd om met een gezellige groep iets moois te doen, sluit je aan!

De ledenadministratie en vrijwilligersadministratie vormt inmiddels een stevige basis voor alles wat onze leden aangaat. Up to date informatie zorgt voor makkelijk inplannen van vrijwilligerstaken, het eenvoudiger innen van contributie en goede basis voor communicatie naar de leden. Als je gegevens niet up to date zijn, of als je graag vrijwilligerstaken wilt doen of in een commissie wilt meehelpen laat het ons svp weten. 

De commissie die alle competitie dagen en toernooien in goede banen leidt met het regelen van de veldindeling, de scheidsrechters, de vlaggenstokken en alles wat om de wedstrijd zelf georganiseerd moet worden loopt prima. We hebben wat uitdagingen met de late diensten maar ook daarin verwachten we dit jaar een oplossing voor te kunnen regelen. 

In 2020 willen we alle commissies goed stevig hebben staan die zelfsturend zijn. Dat gaat inmiddels de goede kant op. We zijn nu druk bezig om met een stabiele basis nog meer voor jullie, onze leden, te gaan organiseren. Op onze jaarvergadering die we binnenkort gaan plannen volgt daarover meer.

Een speciaal woord van dank aan ons voormalige bestuur: Bas, Joep en Martina maar zeker ook de reeds in de zomer afgetreden Harm-Jan en Arnt die veel voor onze vereniging hebben betekend en achter de schermen nog steeds actief zijn bij diverse taken!

Uiteraard pakt het interim bestuur ook zijn leermomenten mee. Spreek ons daar svp op aan en we doen er zeker wat mee :-). Zo kunnen we nog wel even doorgaan maar volgens mij is het de hoogste tijd om een toast uit te brengen.

Op ons, De Foresters!