(Iets meer dan) 10 vragen aan: Roel van Velzen

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Roel van Velzen, vader van Miel Emma en Hidde en al vrijwel mijn hele leven lid van onze mooie club. Heb – of had – naar mijn eigen bescheiden mening een best goed linkerbeen en verstand van het spelletje, maar te weinig loopvermogen om het eerste of nog hoger te halen. Daardoor heb ik als voetballer heen en weer gependeld tussen selectie en niet-selectieteams en weet ik dat die allebei hun charme hebben. Ik heb een prachtige tijd als voetballer gehad, vooral in de jeugd. Zo leuk, dat ik ook tijdens mijn studie wilde blijven voetballen en al jong in het jeugdbestuur belandde. Inmiddels mag ik mij zelfs lid van verdienste noemen. .

Geboren en getogen in Heiloo?
Ik ben een heel Heiloos geval! Op een paar jaar Curacao als kind en een paar jaar Alkmaar na heb ik hier altijd gewoond, geboren in Vrieswijk en opgegroeid in Vredenoord. Bijna dagelijks was ik te vinden op ons huidige veld 3, toen nog een veld van HBV, de Heilooër Bedrijfsvoetbal Vereniging geloof ik.

Voetbal je zelf? Of heb je ooit gevoetbald?
Zeker, mijn hele jeugd en ook behoorlijk wat jaren in de senioren. Op een kwartiertje in het eerste onder Bonny Bult na speelde ik vooral in het tweede en later in het achtste, destijds met name bestaande uit collega’s van wat nu Mojo’s uit Alkmaar is, toen de Notaris volgens mij.

Heb je kinderen bij de club spelen?
Nog eentje! Mijn zoon Hidde speelt in de JO13-1. Oudste zoon Miel heeft het tot de JO19 volgehouden en mijn dochter had het na een jaartje al gezien. Al mijn hoop is dus nu op Hidde gevestigd haha.

Wat doe je zelf bij de club?
Ik ben nu bestuurslid en verantwoordelijk voor Sponsoring en Communicatie. Gelukkig mag ik dat samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers doen.

Welk moment bij De Foresters zal je nooit vergeten?
Dat zijn heel veel momenten, maar een ervan schiet me als eerste te binnen: tijdens een bruisend kampioensfeest van het eerste, heeel lang geleden, vertrouwde een waarschijnlijk dronken maar in ieder geval zielsgelukkige Jaap Kossen mij toe: “Roel, zo wil ik sterven”. Zomaar een voorbeeld waaruit blijkt hoe belangrijk de vereniging voor mensen kan zijn of in ieder geval toen was! Jaap als kinderloze vrijgezel en heeft later veel geld aan de club nagelaten. Daarmee heeft de club een behoorlijke boost gekregen en is met name het niveau van de jeugd sterk verhoogd.

Als jij voorzitter zou zijn, dan…?
Zou ik lekker verder gaan op de ingeslagen weg en me met name op het nog verder verbeteren van het clubgevoel en de gezelligheid richten.

Wat is je favoriete club (na De Foresters natuurlijk!)?
Ik ben geen hooligan, maar heb wel seizoenkaarten van AZ: lekker om de hoek naar goed voetbal kijken. Vooral de laatste jaren in de Hout onder Adriaanse waren natuurlijk om je vingers bij af te likken.

Wijn, bier of 0%?
Een speciaalbiertje of wijntje op zijn tijd, niet te gek. Wanneer kunnen we Sancti Adalberti van Brouwerij Egmond bij Foresters bestellen?

Heb je nog andere hobby’s?
Ja, ik tennis en tegenwoordig doe ik ook aan wandelen met een maatje of podcast op. We moeten in beweging blijven hè..

Wat weten veel mensen niet van je?
Tja, geen idee.. Dat ik naast Foresters ook betaald werk doe misschien? Als je nog een goede advocaat nodig hebt!? Gewoon Roel bellen.