Uitgebreide terugblik van de HJO’s

En toen was het alweer winterstop! Wat een raar seizoen is het weer. Na een mooie start van het seizoen, waarbij alle teams eindelijk weer voor “het echie” mochten spelen, trapt Corona weer op de rem en mogen we geen competitie meer spelen… Gelukkig kunnen we dit keer wel verder gaan met trainen, wat we ook met de gehele jeugd fanatiek blijven doen. Dat is doordeweeks met het vaste trainingsschema en in het weekend variërende activiteiten.

In het nieuwe jaar starten we officieel op zaterdag 9 januari, maar de trainers kunnen ervoor kiezen om een week eerder te starten. Ben je geen lid en wil je meedoen? Stuur een email naar meetrainen@deforesters.nl of kijk op de site als je meteen lid wilt worden.

Een van de hoogtepunten was het voetgolf, georganiseerd door Cor Zwart in samenwerking met de HJO’s onderbouw en meiden. Verder is er iedere zaterdag een nieuw thema, waarbij ontwikkeling, spelplezier en samenwerken van de spelers voorop staat.  

De trainingen worden voornamelijk gegeven door jeugdleden, die dit meestal doen voor hun stage. Maar ook omdat ze de Foresters-jeugd willen helpen zoals zij ook ooit geholpen zijn. Met coördinatie door de selectietrainers gaat dit vaak erg goed, maar zijn er zeker ook verbeterpunten. Bijvoorbeeld bij de carrouseltraining op de woensdag is er extra aandacht nodig voor de begeleiding van de trainers zelf.  

Er is een korte evaluatie gemaakt per leeftijdscategorie. In dit artikel vind je een verslag.

KABOUTERS

Na een start met 4 officiële leden zijn er dik 20 leden bij gekomen! Elke zaterdag is het feest in de vroege ochtend. En wat gaat het goed! Trainsters Emmeke en Kayleigh en trainer Abel zorgen samen met HJO Jeroen dat de kinderen elke week een heerlijke start van het weekend beleven. Na de winterstop gaan we met de oudsten al proberen wat echte wedstrijden te spelen. En natuurlijk weer snel een ouder/kind toernooi (als het mag), want na de vorige editie zijn de kinderen zo veel beter geworden dat de ouders geen kans meer maken ☺

MEIDEN

Terugblik op vorig seizoen
Vorig seizoen was vooral een kennismakingsjaar en dit jaar hebben we kunnen doorpakken. Dit jaar hebben we op elk meidenteam minimaal een keer in de week een clubtrainer en bij sommige teams zelfs al twee keer in de week. De andere training wordt dan ingevuld door fanatieke vaders. Waar we onwijs trots op zijn  is dat ze dit elke week met elkaar invullen, om de meiden keer op keer beter te maken en het plezier van het voetballen te laten beleven. Ook bij de meiden hebben we stagairs ertussen, van HBO tot MBO sportopleidingen en met veel passie voor het spel. Het spel waar we natuurlijk vooral het voetballen op zaterdag mee bedoelen…. Ondanks dat we nu niet op zaterdag competitie mogen spelen, heeft het ons als club ook wel heel erg verbonden omdat we nu veel tegen/met elkaar spelen. Tevens zijn er ook her en der nieuwe meiden binnen de verschillende leeftijdsgroepen gekomen, welkom!! 


MO-11
Door middel van veel spelvormen willen we ervoor zorgen dat ze steeds meer baltechniek ontwikkelen en kennis laten maken met wat er mogelijk is binnen de lijnen. Elke week komt er een nieuwe passer/kap beweging bij, wat ze steeds creatiever maakt. 

MO-13 1 en MO-13 2
Dit zijn twee erg fanatieke groepen qua trainingsopkomst en deelname aan de verenigingsactiviteiten. In het begin was het voor de 13 1 wel een beetje spannend om voor het eerst op groot veld met buitenspel te spelen. De eerste wedstrijd werd helaas verloren, maar na veel oefenen zijn de meiden er steeds beter in geworden! De 13 2 speelt nog 8 tegen 8, zo komen ze vaak aan de bal en dat is natuurlijk het allerleukste. 

MO-15
Er zit heel veel potentie in deze groep. Ondanks dat zij al langer bij elkaar zijn en al meerdere jaren voetballen is er veel progressie te zien binnen het team! De meiden werken veel aan hun techniek en dat is terug te zien in de partijspellen.

JONGENS

JO-7
De eerste wedstrijden werden fanatiek gespeeld en het niveau is ook duidelijk verbeterd. Niet onbelangrijk: het spelplezier spat ervan af! Nu we alleen trainen zien we de verbetering nog meer, alleen zou het zo leuk zijn om dit te laten zien aan de ouders. Hopelijk spelen we snel weer in de competitie tegen de buurverenigingen. 

JO-8
Het begin was wisselvallig. Waar de ene met dubbele cijfers won, ging de andere met dik verlies naar huis. Maar veel belangrijker is dat de spelers zich kunnen ontwikkelen en dat gaat steeds beter. De trainingen worden goed bezocht en er wordt al gekeken naar de teamindelingen voor volgend seizoen. Dan gaan we met deze groep ook een selectie vormen. Op deze manier kan iedereen zich verder ontwikkelen.

JO-9 en JO-10
Voor het eerst werd er geselecteerd in deze groepen en daardoor is er wat verandering in de samenstelling van de teams. Dat was even wennen, maar als snel ging het prima. De opkomst is meestal erg goed bij de trainingen. Op de zaterdag worden deze jongens/meiden flink uitgedaagd tijdens de ‘coronatrainingen’. Plezier en ambitie dat gaat echt goed samen, op elk niveau durven uit te blinken.

JO-11
Deze groep heeft na de Kabouters de grootste groei meegemaakt tijdens het seizoen: maar liefst 5 nieuwe leden werden verwelkomd! Elke training is een feest op zich, ze werken steeds harder om de beste te zijn en ze durven nu ook fouten te maken. Goed voor de ontwikkeling. 

JO-12
Ook deze groep is fanatiek! Allemaal trainen ze minimaal 2 keer per week en dan speelt een gedeelte ook nog in de zaal. De trainers zorgen er elke training voor dat de spelers uitgedaagd worden op hun eigen niveau. Ze zijn tijdens de ‘coronatrainingen’ gestart met het oefenen op een groot veld en hier gaan we na de feestdagen ook zeker weer mee verder.

JO-13
Deze fanatieke groepen zijn er altijd! Selectie of niet, ze trainen om plezier te hebben en om beter te worden. Het enthousiasme spat ervan af. Van strandtraining tot toernooitjes met een individuele winnaar, de trainers zorgen dat de spelers genoeg te doen hebben.

Mede namems de trainers wensen we iedereen fijne feestdagen en een gezond en sportief 2021!
Chantal Schouwstra (HJO meiden) & Jeroen Smit (HJO jongens)