Vaarwel Dick…en dankwoord familie Hommes.

“De familie Hommes heeft gevraagd om iedereen middels deze weg te bedanken voor de steun in de afgelopen tijd. De vele reacties, waarvan een groot aantal online, worden zeer gewaardeerd”

Dick Hommes is niet meer onder ons. “T is goed zo” liet hij op zijn rouwkaart noteren – typerend voor Dick en zijn meestal zonnige humeur. Dit, terwijl zijn leven hem toch niet alleen had toegelachen: zo overleed zijn zoon Jeroen op zeer jonge leeftijd en moest hij ook veel te snel afscheid nemen van zijn eerste vrouw Mia. Door een wrange speling van het lot was hem de laatste jaren bovendien het zicht ontnomen.

Met name hierdoor moesten wij bij Foresters de laatste jaren zijn niettemin immer positieve aanwezigheid missen. En zo is tijdens corona abrupt een eind gekomen aan een zeer lange periode waarin Dick Hommes bij het interieur van Foresters leek te horen: al sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, waarin hij als aanvoerder van het eerste successen vierde, was hij een veel en graag geziene gast en vrijwilliger op onze club: zo was hij onder andere als trouwe sponsor, elftalbegeleider, lid van de technische commissie en lid van de “Egelploeg” niet weg te denken. Niet voor niets ook werd hij door voorzitter Rolf Ouwejan in 2014 tot erelid benoemd.

Op 1 april 2021, op de 75 jarige verjaardag van De Foresters, was Dick voor de laatste maal in ons midden en wel virtueel op de online jubileumborrel. De aanwezigen werden voor een laatste maal getrakteerd op een anekdote uit een ver verleden en tot slot zette hij zelfs -na een verhaal over het vroeger in de bus gezongen “Fi Fa Fu Foresters”- dat lied nog eens in.

Dick kon na het vervelende verlies van zijn zicht toch nog flink genieten van bezoekjes en natuurlijk de aanwezigheid/service van Gerda en de kinderen. Wij wensen hen en natuurlijk ook overige familie en vrienden veel sterkte.

Beste Dick, vaarwel – het was meer dan goed zo!

Bestuur en leden S.V de Foresters