Van het bestuur : Corona-update

Beste leden van SV De Foresters!

COVID-19 en voetbal, dat zijn geen vrienden…. Na een korte opleving aan het begin van het seizoen zijn eerst de kantines en de kleedkamers gesloten. Daarna zijn de competities gestopt, zijn de trainingen boven 18 jaar beperkt tot maximaal 4 personen in een groep en inmiddels is bijna alles gestopt.

Wij zijn als dagelijks bestuur druk bezig met het zoeken naar mogelijkheden om desondanks zoveel mogelijk te kunnen voetballen. Dat worden er wel steeds wat minder helaas. De trainingen voor onze jeugd tot 18 jaar kunnen gelukkig wel volgens de planning doorgaan. Er worden ook extra activiteiten georganiseerd voor deze groep, met name in de weekenden. We hopen uiteraard dat het klassieke hotdogtoernooi door kan gaan en hebben de voorbereiding alvast in gang gezet. Binnenkort volgt meer informatie over hoe je je hiervoor kunt inschrijven.

Boven de 18 jaar mag er nu nog maar met maximaal 2 personen getraind worden. Dat is praktisch niet te organiseren. We hebben daarom besloten deze trainingen m.i.v. 4 november 22:00 uur voor de komende periode te stoppen.

Voor de senioren is het wegvallen van de wekelijkse training en de wedstrijden niet alleen erg jammer maar het voelt ook erg dubbel. Deze groep betekent erg veel voor onze vereniging en draagt naar verhouding veel bij aan onze club. Niet alleen met de contributie maar ook met vrijwilligerswerk en niet te vergeten de gezelligheid in de kantine. Enorm balen dus. We zijn daarom aan het kijken wat de impact op de contributie en de verplichte vrijwilligerswerk / -bijdrage is en of we hier als vereniging wat mee kunnen doen. In de ALV was al toegezegd om het komende jaar naar het contributiemodel te gaan kijken. Dat willen we nu alvast in gang zetten. Als je ideeën hebt en/of je hierin wilt meedenken, laat het ons weten. De werkgroep wordt de komende weken samengesteld.

Voor de volledigheid vind je hieronder nog een keer de regels voor het sporten zoals die op 3 november door de overheid zijn gecommuniceerd.

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

  • Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.
  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.
  • Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Nogmaals, we zijn ons bewust van de impact van deze maatregelen op ons allemaal en dat er mogelijk een gevoel van ontevredenheid aan het ontstaan is. Natuurlijk zijn wij een vereniging met zijn allen, voor elkaar maar uiteraard willen we ook met zijn allen plezier beleven aan onze favoriete sport. Nu dit voor een deel niet kan moeten we kijken wat er verder mogelijk is. Nogmaals, meld je aan als je hierover mee wilt denken. Wordt vervolgd.

Sportieve groet,

Het bestuur

#blijfgezond #blijfpositief #blijfsportief