Verslag – Evenwicht en balans

Het klinkt als een goede wijn ‘in evenwicht en balans’. Maar dat is wat in de wandelgangen over dit team wordt gezegd. Nu klinkt het erg mooi maar, eerlijk gezegd, ook een beetje saai;)

Maar saai is het zeker niet want deze Egels van de JO11-2 zetten bij gevaar hun stekels op en gaan in de aanval. Een genot om naar te kijken! Hieronder een overzicht van de afgelopen wedstrijden:

20 oktober speelden we het bekerduel thuis tegen Vitesse 22 JO11-1.

Met een compleet team  stonden we aan de start van het bekerduel.

De eerste tegel goal viel al snel door een mooie uitgespeeld kans van Vitesse 22.  De jongens lieten zich niet uit het veld slaan en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Via goed positiespel  wordt de bal door Liam panklaar gelegd voor Tim en hij scoort de 1-1. De tegenstander  blijft de druk opvoeren. Kort na de goal behoed Bram  na een knappe redding een achterstand. Toch lukt het niet om met een gelijkspel te gaan rusten de  tegenstander scoort net voor tijd via een kopbal de 1-2.

Met goede hoop gaan de egels van start in de 2e helft. Als snel wordt de druk van de tegenstander opgevoerd. Het lijkt bij onze jongens wel iets te ontbreken aan inzet. De tegenstander is veel feller. De bal komt slecht weg uit het eigen strafschopgebied en door een klungelbal wordt de 1-3 gescoord.  Kort hierna lijken de jongens zich weer iets te herpakken . Tim onderschept de bal  en loop alleen naar het doel en weet de bal feilloos in de netten te krijgen 2-3.
Kort na de aansluitingstreffer wordt er weer dmv een afvallende bal gescoord door de tegenstander 2-4. De jongens laten de koppies hangen en door een goed uitgespeelde actie van de tegenstander wordt het 2-5.  Vijf minuten voor het eind van de wedstrijd weet Gabri de bal goed voor te krijgen en Jimmy weet de bal goed binnen te tikken.3-5.

Helaas is dit de eindstand en is het bekeravontuur ten einde.

27 oktober speelden we in de competitie de thuiswedstrijd tegen Alcmaria Victrix JO11-1.

Zonder wissels beginnen we aan de wedstrijd (Liam was uitgeleend aan de onder JO11-1 en Jens was verhinderd).

De jongens gaan goed en fel van start. Na enkele goede aanvallen wordt via een afstandsschot de 1-0 door Tim op het scorebord gezet. Vanuit linksachter stoomt Jesse op en geeft een steekpass aan Gabri die de 2-0 binnen tikt.

De Egels zijn oppermachtig. Toch komt de tegenstander een keer gevaarlijk door, maar Bram brengt redding. Mason staat weer op zijn vertrouwde plek centraal achter en houd samen met  Jesse en Rowin  de deur goed dicht. Na goed positiespel komt de bal in het midden bij Tim terecht en hij scoort van afstand de 3-0. Kort hierna geeft Tim een pass op Gabri en de 4-0 is een feit. Het lijkt wel een flipperkast in het strafschopgebied van de tegenstander.

Tim scoort bij een afvallende bal de 5-0. Kort hierop volgt een vlammend afstandsschot van  Rowin rakelings over. De druk van de egels blijft en via een afvallende bal scoort Gabri de 6-0. De tegenstander krijgt geen lucht. Via Jimmy krijgt Tim de bal en gaat alweer op avontuur en vanaf afstand ligt de bal alweer in de netten 7-0. De jongens weten elkaar vlekkeloos te vinden, via Mason, en daarna Jesse krijgt Jimmy de bal rechts voor en wordt de bal kruislings in het doel geschoten 8-0. De tegenstander kan het niveau niet bij benen en iedereen wil zijn goaltje meepakken.

Jesse scoort via een afstandsschot de 9-0, kort hierna maakt Jimmy de 10-0. De druk blijft hoog bij afvallende ballen scoort Gabri de 11-0 en 12-0 en Seym de 13-0. Seym heeft de smaak te pakken en scoort van afstand de 14-0. De tegenstander laat toch nog iets van zich horen na een hard schot wordt de bal weg gebokst door Bram en komt een beetje gelukkig voor een voet van de tegenstander terecht en het wordt 14-1. Met nog enkele minuten op de klok is de honger naar scoren nog niet over. Na goed combinatiespel komt de bal bij Gabri en komt de einduitslag 15-1 op  het scorebord.

Het is leuk om te zien dat de jongens met veel inzet en goed combinatiespel een monsterscore hebben neergezet. Met veel vertrouwen op naar de volgende wedstrijd uit tegen SRC uit Schagen.

3 november uitwedstrijd in Schagen tegen de plaatselijk SRC JO11-2.

Met een lekker zonnetje reisden we af naar Schagen om het op te nemen tegen SRC J011-2

Met veel vertrouwen gingen we van start. Met een flitsende actie van Jimmy werd de 0-1 op het scorebord getoverd.
zou het weer zo’n doelpunten festijn worden als afgelopen week? Hier leekt het de eerste 10 minuten niet op. De tegenstander was fel op de bal en  de jongens werden onder druk gezet. Na enkele goede kansen en een redding van Bram overleefden we deze moeizame periode.

Het begon te draaien. Gabri maakte met een goede actie de 0-2. De tegenstander was van slag en Tim scoorde de 0-3 via een mooi afstandschot hoog in het dak van het doel. Via rechtsvoor kwam Jimmy opstuiven en hij zorgde voor de 0-4. De tegenstander kan de bal niet in het bezit houden en bij een goede onderschepping van Seym gaat de bal over de achterlijn. Seym neemt de corner en komt uitgemeten op het voorhoofd van Rowin. Hij kopt de bal goed in de netten 0-5.

Het is één richtingsverkeer. Via Liam komt de bal bij Gabri, hij kapt zichzelf vrij en scoort de 0-6. Door goed uitverdedigen van Jens, komt de bal via Mason bij Liam en het is 0-7, kort hierna scoort Gabri de 0-8. De tegenstander geloofd er niet meer in, iedereen staat op de helft van de tegenstander, ieder wil zijn goaltje meepikken. Via een afstandschot scoort Liam de 0-9, hierna wordt er door Jesse via een afvallende bal de 0-10 binnen getikt. De tegenstander wordt helemaal weggetikt via Tim en Liam komt de bal bij Seym die koelbloedig de 0-11 binnen tikt.

Via een afstandschot van Jesse wordt het 0-12. De verdediger maakt hens in het penalty gebied. Tim neemt de penalty en mist ruim. Er zijn teveel spelers voor de bal via de keeper van de tegenstander komt de bal bij 2 vrijstaande spelers van SRC en er wordt gescoord 1-12. De egels gaan gewoon door waarmee zij bezig waren bij een afvallende bal wordt door Jesse binnen getikt 1-13. Jens is ook meegekomen naar voren en scoort van afstand de 1-14. Net voor het eind is er een corner welke door Mason wordt binnengeschoten 1-15 dit is gelijk de eindstand.

De jongens hebben met veel inzet en goed positiespel de wedstrijd gewonnen. Alle spelers hebben gescoord! De koppositie blijft behouden op naar onze volgende wedstrijd uit bij en tegen Jong Holland JO11-2.

10 november een uitwedstrijd bij JongHolland

Dat deze egels hun stekels opzetten bij gevaar was zeker duidelijk tegen Jong Holland o11-2.

Met een beetje spanning in de benen begonnen we de wedstrijd. Na 5 minuten een kopbal van de tegenstander: 1-0.  De 2-0 viel al snel door een harde bal vlak voor de 16 meter. Gelukkig gingen de schouders niet hangen en zetten de jongens hun stekels op. Betere passes en goed aanspeelbaar zijn zorgde voor een kanteling in de wedstrijd en het werd al snel 2-1. Er werd meer gebruik gemaakt van de ruimte. De mannen werden gretig en de 2-2 viel kort na de time-out.

De 2e helft moesten ze weer hun draai vinden en Mason haalde zelfs 1x de bal van de doellijn af. Dat was op het nippertje! Wakker geschud scoorde wij de 2-3. Even ademhalen en weer doorgaan. Na de time-out kwam 5 minuten voor tijd het 4e doelpunt, voorkomend uit mooi teamwork. Einduitslag: 2-4.

Op dit moment staan we bovenaan, met nog 4 wedstrijden te gaan. Het verschil met nummer 2 is op dit moment opgelopen naar 4 punten…. spannend. Dit smaakt naar meer…!