Verslag – Goed begin van competitie JO11-2

Een goed begin

Gelukkig zijn we op de valreep ingedeeld in de 1e klasse competitie. Na al die grote overwinningen in de beker zijn de jongens toe aan het ‘echte’ voetbal werk.

Door de late indeling in de competitie werd de eerste wedstrijd verschoven naar dinsdagavond 18 september tegen Kolping Boys uit. Een stormachtige wedstrijd waar, ondanks de tegenwind, de doelpunten om je oren vlogen. Gelukkig om de oren van de tegenstander. Een 0-13 was het resultaat van onze eerste competitiewedstrijd.

De tweede wedstrijd was tegen Geel Zwart JO11-1. Thuis. Geel Zwart had vorige week gewonnen van Reiger Boys JO11-1 met 2-0.

Met een goede focus, en de juiste mentaliteit starten we thuis op gras in een heerlijk herfstzonnetje. Voor onze egels een goed begin. De bal was glibberig aan de voet maar dat hield onze jongens er niet van om bij de time-out al 2-0 voor te staan. Toch werden onze voetbalvaardigheden wat meer op de proef gesteld en moest er harder gewerkt worden. Duidelijk was dat wij beter zijn, zeker aan de bal. Alleen werd er teveel door het midden gespeeld en te weinig vrij gelopen (en jullie hebben hier deze week zo op getraind jongens!). De tegenstanders moesten het hebben van deze ballen en maakte daar ook vlak voor de rust gebruik van. Met een harde afstandsschot van de tegenpartij werd het 2-1.

Na de rust hadden we zon mee. De jongens verslapten een beetje, en het leek allemaal niet te lukken. Slordig aan de bal, slordig in de passes en niet aanspeelbaar zijn. De tegenstanders profiteerden van ons zwakke moment en kregen wat fluisteradvies vanaf de zijlijn; maar onze jongens waren slim genoeg om hun oren te spitsen en deze informatie te gebruiken en de draad weer op te pakken.

De tactische informatie werd goed benut; 4-1. Toch bleef het een moeizame pot, waarbij de tegenstander een paar keer de gelegenheid kreeg om op het doel te schieten. De onvermijdelijke 4-2 werd gemaakt. De jongens stonden niet meer in positie en liepen achter de bal aan brandjes te blussen. Als toeschouwer werd het spannend, en met wat aanmoedigingen langs de kant konden we weer wat energie in die benen krijgen, 5-2.

Vijf minuten voor het einde maakte Geel Zwart nog een doelpunt: 5-3. Het fluitsignaal klonk en gelukkig kunnen we deze overwinning er weer bij schrijven. Volgende week tegen Vios uit, die we kunnen winnen en jullie nog meer oefenen met positiespel en het benutten van het hele veld. Maar eerlijk gezegd, vanaf de kant lijkt alles een stuk makkelijker …….