Verslag – Oefening baart kunst

Vandaag stond Reiger Boys O11-1 uit Heerhugowaard tegenover ons op het veld.

Met een compleet team en de twee coaches begonnen wij 10 minuten eerder zodat ‘onze’ scheidsrechter Dylan kon fluiten.

Opstelling: Jens, Seym en Jesse achterin, Mason in het midden en voor Jimmy, Liam en Gabri.

De eerste goal viel al snel door een mooie scherpe pass van Mason naar Gabri. 1-0. Kort daarna een pass van Liam naar Jimmy die de bal mooi in de hoek schoot. 2-0.

Vervolgens schoot Gabri op doel; de bal kwam op de lat, kaatste terug en de bal viel in zijn voeten. Hij schoot ‘m er in 3-0. Het eerste kwartier was er voor Bram weinig te doen;1 fantastische redding om tegendoelpunten te voorkomen.

De coaches Scott en Nick lieten goed van zich horen, positieve feedback, duidelijke instructies en motiverend langs de lijn. En de jongens luisterden…

Na de time out-out werden Gabri en Jesse gewisseld voor Tim en Rowin. De 4-0 werd al snel gemaakt door een voorzet van Liam op Tim. De druk vanuit Reiger Boys werd groter en de tegenstander schoot nog drie keer op doel, zonder resultaat overigens.

De eerste helft zag er goed uit. De jongens pikten de instructies van de coaches goed op, maakten gebruik van het hele veld en waren aanspeelbaar. Als toeschouwer erg leuk om naar te kijken!

Na de rust werden Mason en Seym gewisseld. Het eerste kwartier moesten de jongens hun draai weer terugvinden. Als snel kregen we  2 doelpunten tegen en werd het 4-2. Kansen werden niet meer benut, en in de chaos botsten Liam en Tim met hun hoofden tegen elkaar aan. Gelukkig hebben we in het nieuwe systeem de time-out, was voor onze jongens nu zeker even nodig.

Seym en Mason kwamen er weer in en Liam en Jimmy gingen er uit. Met een mooie hoekschop scoorde Gabri met veel effect al snel de 5-2 er in. Wat een plaatje…

Al snel ging de teller omhoog; 6-2 door een corner van Seym rechtstreeks in het zijnet en Gabri zorgde dat we moesten blijven opletten: 7-2 en 8-2.

De Reiger Boys lieten hun schouders niet hangen en bleven ervoor gaan. Vlak voor het einde komt de 8-3. Einde wedstrijd.

Goed om te zien dat de jongens nu beter gebruik maken van de ruimte en luisteren naar Nick en Scott ! Op naar de bekerwedstrijd volgende week!