Verslag – Start van het seizoen JO11-2

DE KOP IS ERAF !

Het nieuwe seizoen zijn we begonnen met 10 gemotiveerde spelers en twee verse coaches bij de J011-2! Ondanks meerdere verzoeken bij de KNVB om onze indeling te wijzigen, zijn we toch te laag ingedeeld; 3e klasse. Hopelijk kan dit snel worden rechtgezet.

De eerste bekerwedstrijd speelden we op 1 september thuis tegen FC Uitgeest JO11-3. Alleen Gabri was afwezig. De uitslag loog er niet om; 16-0. Ondanks dat de tegenpartij, na 6-0 achterstand in de rust, met zijn allen voor het doel gingen staan gaven ze ons genoeg ruimte om met juiste passes te scoren.

Het was voor de jongens makkelijk om vrij te staan en aangespeeld te worden. Er werd geoefend met het 3-3-1 systeem. De as blijft staan en langs de vleugels kwamen we keurig naar voren. We moesten alleen nog wennen aan het nieuwe systeem en vergaten de time-out. Dat puntje nemen we mee voor de volgende wedstrijd!

De tweede bekerwedstrijd speelden we op 8 september uit tegen Ado’20 JO11-3. Zij hadden 10-0 van FCCastricum verloren in de beker dus een winst was voor ons belangrijk. Vooraf liet de coach al weten dat zij te hoog waren ingedeeld….maar onze jongens hadden er zin in!

De focus was vanaf het begin al aanwezig en voordat we met onze ogen konden knipperen scoorde Gabri vanuit een prachtige pass van Jesse, die in dit spel goed liet zien dat hij behendig de tegenstander op het verkeerde been kan zetten en er met gemak langs kan komen. Gabri liet zich in het veld zien als een echte Italiaanse spits. Vlug, scherp en zeker doelgericht met prachtige goals in de alle hoeken van het doel. Tim deed daar niet voor onder. Als Tim het doel ruikt lijkt het scoren een kinderspel. Alsof hij alleen voor het doel staat zonder verdediging.

Kort daarna kwam een steekbal van Seym die back stond en de tegenstander goed op afstand hield. Met mooie passes konden er weer assists gegeven worden. Jens nam de steekbal gecontroleerd op zijn voeten, liet de tegenstander verbaasd achter na een ‘Zidane’ en speelde de bal hoog op Liam. Koppen had geen zin meer, dus liet Liam zijn kunsten zien met een omhaal. Helaas ging de bal er overheen; dit had zeker meer verdient! Mason liet zien dat hij voetballend de tegenstander de baas was en scoorde een keer met links en met een kopbal. Gevaarlijk in het hele veld.

Met rust was het al 0-13 voor deze Egels. Rowin, als rechts back, maakte gretig gebruik van de ruimte die hij kreeg op de rechterflanken. Al rennend over het hele veld scoorde hij deze wedstrijd een paar prachtige goals zoals we van hem gewend zijn; als een kanonskogel. Jimmy, zoals altijd opvallend door zijn snelle moves, was bijna niet te zien door de tegenstander en zorgde voor de druk bij de tegenpartij rechtsvoor. Zijn mooie hoekschoppen schiet hij met gemak en met veel effect erin!

Bijna was het tijd om af te fluiten en stond het 0-19.

Bram wist de tweede helft nog 1 bal uit het doel te houden, maar had als keeper niet veel te doen maar deed wat elke keeper op hoog niveau hoort te doen; zijn teamgenoten aanmoedigen. Top.

Het laatste doelpunt is nog een vermelding waard; een omhaal van Liam binnen het 16 meter gebied (na een pass van Jens) haalde het doel net niet, maar werd afgemaakt door een omhaal van Gabri; 0-20. Fantastisch om te zien jongens!

Jongens, hopelijk laten jullie dit samenspel en de mooie acties ook zien tegen wat betere tegenstanders! Aan jullie supporters zal het niet liggen.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd tegen FC Castricum.

We hebben er zin in!

Ook een verslag van wedstrijd van jou het team van dochter of zoon gemaakt ? Stuur het naar pr@deforesters.nl eventueel met een leuke foto (landscape formaat) er bij en plaatsen het op de site.