Verslag – Zie ginds komt de periodetitel

…”Zie ginds komt de periodetitel, ik zie m al staan…”

Met de intocht van onze heilig man in het vooruitschiet stonden onze mannen van JO11-2 afgelopen zaterdag op het veld tegen ZAP JO11-2. Wij als koploper met 4 punten voorsprong. ZAP als 5e, maar zeker een geduchte tegenstander.

4 Minuten na de aftrap was middels een mooi combinatiespel tussen Jesse, Gabri en Seym een mooie pass richting Liam die ‘m er in schoot: 1-0.
Kort daarna een vrije schop van Gabri tegen de keeper van Zap aan, deze kaatste de bal terug in de voeten van Rowin: 2-0. De toon was gezet.

Door goed druk te zetten pakte Liam na een pass van Gabri de bal af van de tegenstander. Zijn gretigheid zorgde ervoor dat hij de tegenstander totaal verraste en Liam scoorde de 3-0. En dat na 13 minuten! Zap kwam een paar keer aan de bal, maar Jens liet de bal niet voorbijgaan en ging telkens met een snelheid naar voren om de ruimte te zoeken.

Na de time-out moesten de jongens weer hun positie terugvinden, waar Zap gretig gebruik van maakte: 3-1. Kort daarna trapte Bram de bal ver uit recht in de voeten van Liam: 4-1. Bram corrigeerde en motiveerde het team; en ze luisterden! Met een mooi afstandsschot schoot Tim de 5-1 er in.

Na de rust kwam Zap terug. Met 3 doelpogingen de eerste 4 minuten was het (bijna) voorspelbaar dat ze zouden scoren: 5-2. Maar onze jongens werden weer op scherp gezet. Jens, Mason en Jesse konden de bal nog uit het doel houden en Bram had, ondanks de felle zon tegen, weer een aantal spectaculaire reddingen. Ondanks dat bleef Zap druk zetten.

Kort daarna gaf Jimmy een prachtige pass aan Gabri: 6-2. Maar Jimmy was nog niet klaar en gaf 1 minuut later weer een pass aan Rowin die de bal mooi in het net schoot: 7-2. Als je hierover een verslag zou moet maken was het bijna niet bij houden…

Door een vrije schop van Zap op de 16 meter werd de stand al snel 7-3. Gezien de druk die zij bleven zetten was het een verdiend doelpunt.

Gelukkig waren wij nog niet klaar; met een kopbal scoorde Tim na een voorzet van Jimmy de 8-3.
Met nog geen 5 minuten te gaan gaf de tegenstander ons veel ruimte. Gabri maakte de 9-3 makkelijk en gaf een paar minuten later een voorzet aan Tim die de 10-3 er in tikte. Het fluitsignaal klonk. Einde van de wedstrijd.

Alles hebben we gewonnen in deze competitie, hopelijk kunnen we dat nog twee wedstrijden vasthouden! In ieder geval volgende week, uit tegen nummer twee, Den Helder. Als we deze winnen dan……?!