,

Een minuut stilte voor aanvang van alle thuiswedstrijden

Het bestuur van De Foresters heeft besloten om gehoor te geven aan de door de KNVB geboden mogelijkheid om voor aanvang van iedere eerst komende wedstrijd van onze teams een minuut stilte in acht te nemen. Dit om zo ruimte geven met elkaar stil te staan bij de slachtoffers van het schietincident in Utrecht.

Concreet betekent dit dat er dit weekend bij De Foresters voor aanvang van alle wedstrijden een minuut stilte wordt gehouden.

Wij vragen van scheidsrechters, coaches en ouders hierin de leiding te nemen.

Voor de teams die een uitwedstrijd spelen is het verzoek om in overleg met de tegenstander te treden.

We hopen van alle kanten op begrip voor deze keuze.

Het bestuur van De Foresters

 

Brief van de KNVB :

Beste bestuurder,

Zoals jullie naar alle waarschijnlijkheid hebben vernomen via de media of onze site, is één van onze leden afgelopen maandag bij het schietincident in Utrecht om het leven gekomen. Hij was trainer van twee jeugdteams en voetbalde zelf ook. Dit raakt ons diep in ons voetbalhart. Wellicht zijn ook mensen op jullie vereniging aangeslagen.

Daarom willen we vanuit de KNVB alle verenigingen/teams de mogelijkheid bieden om hierbij stil te staan middels een minuut stilte voorafgaand aan de eerstvolgende wedstrijd. Indien jullie team een minuut stilte wenst, geef dit dan aan bij de tegenstander en de scheidsrechter. We hopen vanuit beide kanten op begrip voor deze eventuele keuze.

Een vriendelijk verzoek om dit bericht zoveel mogelijk te delen binnen je vereniging (scheidsrechters, leiders, etc.)

Mochten jullie hierover nog vragen hebben, neem dan contact op met de verenigingsadviseur in je regio.

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Jan Dirk van der Zee
Directeur-bestuurder amateurvoetbal