Bij De Foresters is het mogelijk om vanaf 4 jaar kennis te maken met het voetbalspel. Op speelse wijze leren de kinderen tegen een bal trappen, dribbelen en sportief bezig zijn in teamverband. Plezier en kennismaken met de bal is het belangrijkste doel. Tevens geeft dit een goede basis om later door te stromen naar de JO-7 (Jeugd Onder 7), voorheen bekend als Mini Pupillen. Iedereen kan vrijblijvend drie keer meetrainen met de kabouters en wie het leuk vindt kan uiteraard lid worden.

Kabouters:
Grootte kaboutergroep: maximaal 30 kinderen per groep (jongens en meisjes)
Leeftijdscategorie: minimaal 4 jaar tot 6 jaar
Instroom kan gedurende het seizoen. Iedereen kan drie keer vrijblijvend proberen en natuurlijk zijn vriendjes ook welkom.
Aanvang seizoen 2020 – 2021: 22 augustus 2020 (instroom kan gedurende het hele seizoen)

Trainingsdag:   zaterdag
Trainingstijd:    08:30 – 09:30 uur

Ontvangst: op het scherm in de hal bij de ingang staat of de kabouters op het veld of in de zaal trainen. Op het genoemde veld of in de zaal verzamelen de kinderen zich.

Trainers:
Per training bestaat de groep uit maximaal 30 kinderen, die verdeeld worden over meerdere groepjes. Voor iedere groep staat één trainer. Per groepje van 6 een extra ouder/ hulptrainer.

Trainingsverloop:
Aanvang training zaterdag om 08:30 uur. De trainer start met de dribbel/warming up. Waarna de groep wordt verdeeld in kleinere groepjes, welke allemaal een verschillende oefening gaan doen.

Een oefening wordt door maximaal zes spelers uitgevoerd. Kleine groepen bevorderen het leerproces. Een speler is dan veel aan de bal en heeft zo sneller een goede controle over de bal. Bv. een groep bestaat uit 18 spelers. Er worden dan drie oefeningen uitgezet, met zes spelers per groep.

Na x aantal minuten wordt er van oefening gewisseld, zodat elke speler alle oefeningen heeft gedaan. Het wisselen gebeurt op aangeven van de trainer. De trainer/hulptrainer blijft staan bij de oefening voor de volgende groep.
De oefeningen zijn met name gericht op het beheersen en omgaan met de bal. Wanneer alle groepjes alle oefeningen hebben gedaan doen de kinderen nog een grote partij tegen de trainer/hulptrainers.

Tot slot drinken de kabouters gezamenlijk achterin de kantine limonade. De kannen limonade en bekertjes kunnen door twee ouders in wedstrijdsecretariaat gehaald worden.

Kleding:
Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn verplicht. Zaalvoetbalschoenen.
Voor de training heb je verder niets speciaals nodig. Bij warm weer zijn een gewoon shirt en korte broek voldoende. Als het kouder wordt is een trainingspak of een trainingsbroek met een fleecetrui prettig.

De Foresters is in het trotse bezit van een eigen trainingshal. Deze is te bereiken via de ingang bij de kleedkamers. Bij slecht weer of onvoldoende ruimte op de velden kan dus binnen getraind worden. Je hebt hier gewone sportschoenen voor nodig. Neem altijd binnen-en buitenschoenen mee, omdat de trainers ter plekke beslissen waar getraind gaat worden.

Ziek of blessure:
Is uw zoon /dochter langer dan 2 weken ziek of geblesseerd, laat de trainer/coördinator dit dan ook even weten, een opbeurend kaartje is dan namelijk snel verstuurd.

Afgelastingen:
Deze worden gemeld via de e-mail. Zorg dat de coördinator (kabouters@deforesters.nl) zo snel mogelijk in het bezit is van je e-mailadres, ook als je nog geen officieel lid bent. Dan blijf je altijd op hoogte.

Aanmelden:
Mocht uw zoon of dochter het na drie keer proberen leuk vinden, dan kunt u hem/haar aanmelden als kabouter. Klik hier voor meer info en het aanmeldingsformulier.
Na aanmelding ontvangt u dan ook alle informatie over allerlei leuke activiteiten die gedurende het seizoen worden georganiseerd.

Contributie: EUR 67,50 per seizoen

Extra informatie:
Seizoen duurt tot en met mei. Instroom kan gedurende het hele seizoen.
In de winterstop is er geen training (midden december tot midden januari)
in december is er op een woensdagmiddag het Foresters Sinterklaasfeest, waar er o.a. met de pieten gevoetbald kan worden. Eind december is er in de zaal van de Foresters het supergezellig onderlinge HotDog toernooi. Ouders kunnen, gedurende het seizoen, in overleg met de coördinator een onderling toernooi regelen. Ouders kunnen in overleg met de coördinator zich inschrijven voor een toernooi

Bij de afsluiting van het seizoen,indien een kabouter de overgang maakt naar de Mini Pupillen aangeven met welke vriendjes de speler graag in een team zou willen (we doen ons best, maar kunnen uiteraard geen garanties geven.

Overgang naar de Mini Pupillen:
In het jaar dat uw zoon/dochter 6 wordt, stroomt hij/zij na de zomervakantie door naar JO-7 (voorheen Mini Pupillen). JO-7 speelt competitiewedstrijden (4 tegen 4) op zaterdag. Overgang is op basis van geboortejaar. Er worden geen dispensaties verleend, ook niet voor deelname aan trainingen.

Ouders:
Moedig aan, maar coach niet. Denk in termen van ”goed gedaan!” en ”mooie bal!” Moedig alle kinderen aan, niet alleen je eigen kind.Laat je kind zelf zijn of haar sport beleven. Laat je kind dingen proberen, fouten maken mag, applaudisseer voor goed spel.Vecht een beslissing van een scheidsrechter, leider of trainer niet in het openbaar aan en trek nooit de integriteit van dergelijke personen in twijfel; erken de waarde en het belang van vrijwillige scheidsrechters, leiders en trainers en andere vrijwilligers. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten / de recreatie van jouw kind mogelijk te maken. Blijf ten allen tijde achter de omheining van het veld. Het speelveld is voor de spelers en hun coach(es).

Een vrijwilligers taak bij de club is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Je leert snel de club en de mensen kennen.

Coördinator: Sanna Tervoort (kabouters@deforesters.nl)