Bij De Foresters is het mogelijk om vanaf 4 jaar kennis te maken met het voetbalspel. Op speelse wijze leren de kinderen tegen een bal trappen, dribbelen en sportief bezig zijn in teamverband. Plezier en kennismaken met de bal is het belangrijkste doel. Tevens geeft dit een goede basis om later door te stromen naar de JO-7 (Jeugd Onder 7), voorheen bekend als Mini Pupillen. Iedereen kan vrijblijvend drie keer meetrainen met de kabouters en wie het leuk vindt kan uiteraard lid worden.

Kabouters:
Grootte kaboutergroep: maximaal 30 kinderen per groep (jongens en meisjes)
Leeftijdscategorie: minimaal 4 jaar tot 6 jaar
Instroom kan gedurende het seizoen. Iedereen kan drie keer vrijblijvend proberen en natuurlijk zijn vriendjes ook welkom.
Aanvang seizoen 20223-2024: de eerste training start op 9 september 2023, 08:30 uur (instroom kan gedurende het hele seizoen)

Trainingsdag:   zaterdag
Trainingstijd:    08:30 – 09:30 uur

Ontvangst: Vooraf maakt de trainer bekend of er binnen of buiten gevoetbald wordt. Dit wordt gecommuniceerd in de kabouterapp. Indien jouw kind nog geen lid is en je wilt weten waar er gespeeld wordt, kun je vooraf uw mailen naar; kabouters@deforesters.nl

Trainers:
Per training bestaat de groep uit maximaal 30 kinderen, die verdeeld worden over meerdere groepjes. Voor iedere groep staat één trainer. Per groepje van 6 een extra ouder/ hulptrainer.

Trainingsverloop:
Aanvang training zaterdag om 08:30 uur. De trainer start met de dribbel/warming up. Waarna de groep wordt verdeeld in kleinere groepjes, welke allemaal een verschillende oefening gaan doen.

Een oefening wordt door maximaal zes spelers uitgevoerd. Kleine groepen bevorderen het leerproces. Een speler is dan veel aan de bal en heeft zo sneller een goede controle over de bal. Bv. een groep bestaat uit 18 spelers. Er worden dan drie oefeningen uitgezet, met zes spelers per groep.

Na x aantal minuten wordt er van oefening gewisseld, zodat elke speler alle oefeningen heeft gedaan. Het wisselen gebeurt op aangeven van de trainer. De trainer/hulptrainer blijft staan bij de oefening voor de volgende groep.
De oefeningen zijn met name gericht op het beheersen en omgaan met de bal. Wanneer alle groepjes alle oefeningen hebben gedaan doen de kinderen nog een grote partij tegen de trainer/hulptrainers.

Tot slot drinken de kabouters gezamenlijk achterin de kantine limonade. De kannen limonade en bekertjes kunnen door twee ouders in wedstrijdsecretariaat gehaald worden.

Kleding:
Voetbalschoenen en scheenbeschermers zijn verplicht. Wanneer er in de zaal wordt gespeeld, zijn zaalvoetbalschoenen/ binnen sportschoenen verplicht (lees hieronder meer informatie over de zaaltraining). Voor de training heb je verder niets speciaals nodig. Bij warm weer zijn een gewoon shirt en korte broek voldoende. Als het kouder wordt is een trainingspak of een trainingsbroek met een fleecetrui prettig.

De Foresters is in het trotse bezit van een eigen trainingshal. Deze is te bereiken via de ingang bij de kleedkamers. Bij slecht weer of onvoldoende ruimte op de velden kan dus binnen getraind worden. Je hebt hier gewone sportschoenen voor nodig.

Ziek of blessure:
Is uw zoon /dochter langer dan 2 weken ziek of geblesseerd, laat de trainer/coördinator dit dan ook even weten, een opbeurend kaartje is dan namelijk snel verstuurd.

Afgelastingen:
Deze worden gemeld via de kabouterapp. Zorg dat de coördinator (kabouters@deforesters.nl) zo snel mogelijk in het bezit is van je e-mailadres, ook als je nog geen officieel lid bent. Dan blijf je altijd op hoogte.

Aanmelden:
Mocht uw zoon of dochter het na drie keer proberen leuk vinden, dan kunt u hem/haar aanmelden als kabouter. Informatie hierover en een link naar het aanmeldingsformulier vindt u bij “Lidmaatschap” in het hoofdmenu. Na aanmelding ontvangt u dan ook alle informatie over allerlei leuke activiteiten die gedurende het seizoen worden georganiseerd.

Contributie: EUR 55,00 per seizoen

Extra informatie:

Het nieuwe seizoen (2023/2024) begint op 2 september met een toffe Kick off voor alle jeugd, een feestelijke opening van het nieuwe seizoen!
De eerste training begint op 9 september 2023 08:30, het seizoen duurt tot/met mei 2024.

In de schoolvakanties zijn er geen trainingen, maar worden wel leuke evenementen georganiseerd; zoals Led voetbal, een Clinic door Foresters 1, Voetballen met Pieten (rondom de Sinterklaasperiode) en het Oliebollentoernooi (voorheen Hotdogtoernooi)
Naast deze evenementen is er altijd ruimte voor nieuwe ideeën, dus schroom niet om ons te mailen.

Overgang naar de Mini Pupillen:
In het jaar dat uw zoon/dochter 6 wordt, stroomt hij/zij na de zomervakantie door naar JO-7 (voorheen Mini Pupillen). JO-7 speelt competitiewedstrijden (4 tegen 4) op zaterdag. Overgang is op basis van geboortejaar. Er worden geen dispensaties verleend, ook niet voor deelname aan trainingen.

Ouders:
Moedig aan, maar coach niet. Denk in termen van ”goed gedaan!” en ”mooie bal!” Moedig alle kinderen aan, niet alleen je eigen kind.Laat je kind zelf zijn of haar sport beleven. Laat je kind dingen proberen, fouten maken mag, applaudisseer voor goed spel.Vecht een beslissing van een scheidsrechter, leider of trainer niet in het openbaar aan en trek nooit de integriteit van dergelijke personen in twijfel; erken de waarde en het belang van vrijwillige scheidsrechters, leiders en trainers en andere vrijwilligers. Zij geven hun tijd en kennis om het sporten / de recreatie van jouw kind mogelijk te maken. Blijf ten allen tijde achter de omheining van het veld. Het speelveld is voor de spelers en hun coach(es).

Een vrijwilligers taak bij de club is niet alleen leuk, maar ook nuttig. Je leert snel de club en de mensen kennen.

Coördinator: Yvon Weel (kabouters@deforesters.nl)