Fluiten bij De Foresters

In dit artikel lees je meer over de beschikbaarheid van clubscheidsrechters en hoe je zelf scheidsrechter kunt worden. Assistent scheidsrechters (vlaggers) dienen altijd door de teammanager geregeld te worden. Heb je vragen? Stuur een email naar scheidsrechters@deforesters.nl. 

Wil je scheidsrechter worden? Mail dan naar vrijwilligers@deforesters.nl. Ouders en leden die structureel (ingepland en begeleid door de scheidsrechtercoördinator) het minimum aantal wedstrijden fluiten mogen dit inzetten als vrijwilligerstaak. Dit geldt niet voor ouders en leden die af en toe fluiten en voor leden/jeugd die als spelbegeleiders optreden voor Onder 12 jaar en jonger. 

Spelbegeleider bij Pupillen en Junioren t/m Onder 12
De pupillen en junioren van Onder 12 en jonger spelen nog niet op een heel veld. Deze wedstrijden worden niet door een scheidsrechter gefloten, maar begeleid door een spelbegeleider.  De teammanager dient  zelf een spelbegeleider te regelen, bijvoorbeeld een ouder, broer, of zus van een speler/speelster. Indien er iemand is die graag dit soort wedstrijden structureel wil begeleiden, dan zorgt de scheidsrechterscoördinator ervoor dat deze bij de eerste wedstrijden begeleiding krijgt van een clubscheidsrechter. Het begeleiden van dit soort wedstrijden is relatief eenvoudig en kan een mooie opstap zijn naar het fluiten van wedstrijden in de categorie Onder 13 en ouder.   

Scheidsrechter bij Onder 13 t/m Onder 19
De vereniging probeert voor zoveel mogelijk wedstrijden een clubscheidsrechter te regelen. Indien dit niet mogelijk is, dient de teammanager zelf een scheidsrechter te regelen, bijvoorbeeld een ouder, broer of zus van een speler/speelster. De club adviseert de teammanager om altijd een scheidsrechter achter de hand te hebben. Indien een clubscheidsrechter aan een wedstrijd is toegewezen, dan staat dit uiterlijk op de donderdagavond voor de wedstrijd in de Voetbal.nl app. Indien er iemand is die graag dit soort wedstrijden structureel wil fluiten, dan zorgt de scheidsrechterscoördinator ervoor dat deze bij de eerste wedstrijden begeleiding krijgt van een clubscheidsrechter. 

Scheidsrechter bij Senioren
Seniorenteams in de B categorie dienen zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Spelers die scheidsrechter zijn bij een seniorenteam van De Foresters hebben het recht om dit als vrijwilligerstaak te zien. Zowel spelers die het hele seizoen wedstrijden fluiten, als spelers die dit eenmalig doen kunnen dit melden aan vrijwilligerscoördinatie: vrijwilligers@deforesters.nl. Per gefloten wedstrijd worden twee vrijwilligerspunten verdiend. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat de speler zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen twee weken na de wedstrijd melding maakt van de vervulde taak door een email te sturen en de betreffende datum en wedstrijd te noemen.

Onze scheidsrechters-sponsor

Je ziet het zeker niet overal, maar bij De Foresters gaan we ervoor: Visser & Van Dam, één van onze hoofdsponsors, ondersteunt vanaf nu de scheidsrechters! Men moet niet direct verwachten dat de penalties voortaan gegeven worden door iemand die van top tot teen onder de reclame-uitingen zit, we gaan het subtiel aanpakken. De focus zal zeker in de eerste fase liggen op het ondersteunen en vergroten van het scheidsrechterskorps en het (nog) aantrekkelijker maken om bij De Foresters scheidsrechter te zijn.

Sponsor en club willen dus nieuwe aanwas gaan genereren en daar waar gewenst ook de mogelijkheid geven om cursussen te volgen. Denk aan jongens en meiden uit de middenbouw die beginnen met het leiden van wedstrijdjes in de onderbouw en vervolgens steeds doorstromen naar het niveau dat bij ze past. En uiteraard aan goede begeleiding langs de lijn, we gaan niemand zo in het diepe gooien.

Waarom Foresters. Waarom scheidsrechters?
Visser en Van Dam, sinds 2013 in Heiloo, is een gespecialiseerd adviesbureau dat kleine en grote partijen adviseert over gebiedsontwikkeling. De eigenaren ervan dragen sport een warm hart toe en in het bijzonder een club als Foresters, waar ook één van de kinderen van de eigenaren zelf voetbalt. 

Waarom dan specifiek scheidsrechters steunen? Het bedenken van een goede invulling van een gebied en het daarbij op eerlijke manier betrekken van alle spelers is soms een uitdagende klus. In ons vak merken we dat regels het spel eerlijk maken. Nog belangrijker is dat degene die de regels moet controleren, dat op een eerlijke en rechtvaardige manier doet. Op die manier blijft voor iedereen het spel leuk. Maar omdat niemand als scheidsrechter wordt geboren, is het belangrijk om op een vroege leeftijd kennis met het reilen en zeilen van het scheidsen te maken. Dat doet Foresters goed met haar scheidsrechtersopleiding. En dat steunt Visser en Van Dam graag!

Leuke ontwikkelingen dus, we bedanken Visser & Van Dam voor de samenwerking en leuke ideeën!

Week van de Scheids

Zeker voor de wedstrijden van de oudere jeugd en senioren kunnen we nog scheidsrechters gebruiken, op Scheidsrechters bij De Foresters – De Foresters vind je meer info over de arbiters van De Foresters.