Teamindelingen 2019-2020

Seizoen 2019-2020
Met het afsluiten van de competities en het einde van het jeugdkamp zit het seizoen er zo goed als op. Nog een paar trainingen en hier en daar een toernooi en de vakantie begint. Achter de schermen is een groep vrijwilligers echter al weken bezig met het seizoen 2019-2020. Hieronder vinden jullie informatie mbt de teamindeling, trainers en het hoofd jeugd opleiding.

Teamindelingen
De teamindelingen zijn ieder jaar weer een behoorlijke uitdaging. Het doel is leden in een team te laten voetballen, waar ze zich zowel qua vriendjes en vriendinnetjes (sociaal emotioneel) als niveau in thuis voelen. Vanuit de KNVB wordt gestimuleerd om kinderen uit hetzelfde geboortejaar samen te laten spelen. Ook bij Foresters proberen we hier, naast de eerder genoemde criteria, zoveel als mogelijk rekening mee te houden. Voor de (lange termijn) continuïteit en om niet ieder jaar met teams te moeten schuiven.

We streven ernaar om de indelingen in de week na het jeugdkamp te publiceren. Factoren die hierbij van invloed zijn spelen echter een grote rol, zoals onder andere de overschrijvingstermijn, die tot 15 juni loopt. We hebben de afgelopen weken bij onze leden en leiders geïnventariseerd of iedereen doorgaat en ook denken we een goed beeld te hebben welke spelers van buiten de vereniging graag bij de Foresters willen voetballen. 

Er zijn meerdere overleggen geweest tussen het hoofd jeugdopleiding, trainers, coördinatoren, diverse leiders en de commissie voetbalzaken, om te kijken hoe we een zo goed mogelijke keuze voor iedereen kunnen maken. 

Uiteindelijk denken we dat het overgrote deel van de leden tevreden zal zijn met de indeling en dat er, zoals ieder jaar, ook een paar teleurstellingen verwerkt moeten worden. 

Sinds de invoering van de wet AvG mogen we de teamindelingen niet meer via een sheet op de site publiceren. Binnen De Foresters hebben we ervoor gekozen dit middels Sportlink en de voetbal.nl app te doen. Vanaf 1 juli zijn de voorlopig nieuwe indelingen hierop te zien, eerder is niet mogelijk, in verband met de jaarafsluiting door de KNVB. 

Om iedereen toch alvast op de hoogte te stellen zullen we komende vrijdag via de leiders/trainers de indelingen bekend maken. 

Mocht je hier vragen over hebben kun je contact opnemen met één van de coördinatoren of eventueel bij één van de CVZ leden.

Trainers
Ook zijn we druk doende met het vastleggen van de laatste trainers voor het komende seizoen. De selectieteams zullen vanaf half juni in de nieuwe samenstelling nog een aantal keer trainen. De spelers die dit betreft krijgen een persoonlijke uitnodiging van de trainer.

Voor de onderbouw geldt dat we, net als dit jaar, op woensdag werken met de zogenaamde carrousel training. De tweede training vindt waarschijnlijk vanuit de club plaats.

Hoofd jeugdopleiding
Zoals in een eerder bericht al gemeld bedanken we aan het einde van deze maand Rikkert voor zijn werk van dit seizoen. Zijn drukke werkzaamheden bij Volendam zijn niet te combineren met een volledig HJO schap. Vanaf komend voetbaljaar gaan we werken met een technisch hart. De hoeveelheid taken die bij de functie van hoofd jeugdopleiding horen gaan we opdelen. Zoals het er nu voor staat, gaan we werken met een verantwoordelijke voor de onderbouw (JO7 t/m JO13), voor de bovenbouw (JO14 t/m JO19) en voor de meiden. Daarnaast wordt er iemand verantwoordelijk voor het ondersteunen van de trainers en coaches op de wedstrijddagen. Deze persoon zal wedstrijden bekijken en feedback geven op de coaching. 

Op dit moment zijn we met de verantwoordelijke voor de bovenbouw rond. Jerrel Wijnhard zal deze rol op zich nemen. Jerrel is binnen de vereniging bekend als trainer van ons tweede elftal. Volgend jaar zal hij naast verantwoordelijke voor de bovenbouw, ook assistent trainer van het eerste team zijn.

Jeroen Smit zal de rol ondersteuner van coaches en trainers invullen op wedstrijddagen. Voor de overige twee rollen zijn we nog in gesprek met een aantal kandidaten.

Komende weken houden we jullie op de hoogte van de vorderingen mbt de verschillende vacatures.

Namens het HJO, coördinatoren en de commissie voetbalzaken