Iets meer dan 10 vragen aan: Peter Vonk

Wie is Peter Vonk?
Een 52 jarige vader van 4 kinderen, die sinds 12 jaar onderneemt als regisseur van zakelijke financieringen (www.cvfo.nl) en sinds kort als voorzitter van Kaasstad Kapitaal (www.kaasstad-kapitaal.nl) regionale ondernemers aan kapitaal helpt om hun plannen te realiseren. Daarnaast dol op tennissen (alles hoog op de backhand bij de tegenstander), regelmatige spinner, dol op wandelvakanties en verder een beetje zweverig bezig met meditatie en spiritualiteit.

Geboren en getogen in Heiloo?
Nee, geboren en getogen in Bergen en sinds 22 jaar woonachtig in Heiloo.

Heb je kinderen die bij de club spelen?
Ja, mijn dochter Kiki speelt in de MO15-2 als hangende rechtsbuiten en soms als hangende spits. Erg handig zijn de één tweetjes met haar bff Juul Rinsema, die daardoor aan de lopende band scoort. Als ik scout van de Ajax dames was, zou ik ze allebei aantrekken.

Wat doe je zelf bij de club? (+ wat houdt dat in?)
Ik ben leider van het team van mijn  dochter en doe dat al een jaar of 5. En zolang ik het leuk vind en zolang zij het leuk vindt dat ik haar leider ben, ga ik daar vrolijk mee door.

Welk moment bij De Foresters zal je nooit vergeten?
Het eerste doelpunt van mijn dochter. En dat is nog steeds de mooiste (niet de enige….:) die ze maakte in het shirt van Foresters.

Als jij voorzitter zou zijn, dan…?
Dan zou ik meer aandacht geven aan het feit dat voetbal vooral een leuk spelletje is om als hobby te doen. Sommige mensen langs de lijn nemen het spelletje wel erg serieus. Ik maak als coach soms de vreemdste dingen mee. Gelukkig vooral met de vijfde colonne van de tegenpartij. De ouders bij ons team zijn gelukkig allemaal erg relaxed.

Heb je tips voor mensen die twijfelen of ze ook een vrijwilligerstaak gaan doen?
Het is vooral ontzettend leuk om je kind bezig te zien en plezier te zien hebben. Zonder vrijwilligers geen club! En bovendien leer je weer nieuwe mensen kennen, die ook enthousiast zijn. Wat wil je nog meer! Ik snap werkelijk niet dat ik sommige ouders zelden tot nooit langs de lijn zie.

Wat is je favoriete club (na De Foresters natuurlijk!)?
In de eredivisie AZ, Internationaal Barcelona (ik ben dol op hun tikkie-takkie voetbal) en in de regio de vv Bergen.

Wijn, bier of 0%?
Lekker zware en donkere bieren. Vooral de skuumkop uit Texel.

Heb je nog andere hobby’s?
Jazeker: Tennissen, spinnen, wandelen in de Bergen. Vorig jaar wandelde ik in Sicilië en Sardinië, echt prachtig om te doen daar. Binnenkort ga ik beginnen met het Pietenpad. Lijkt me ook mooi. En het klinkt misschien gek, maar ik vind mijn werk ook erg leuk. Dat is dan een soort betaalde hobby.

Wat weten veel mensen niet van je?
Best veel denk ik. Laten we dat maar zo houden. Ik ben op veel wel trots wat ik in mijn leven heb gedaan, maar op sommige dingen wat minder.

Hoe gaan onze oranje-leeuwinnen het doen op het WK?
We worden kampioen! De vibe is top net als bij de mannen momenteel. De successen van Ajax en de Nederlanders bij Liverpool zorgen er voor dat de meiden ook echt geloven dat ze kunnen winnen. En dat gaan ze doen ook!