75 jaar De Foresters online afgetrapt

Afgelopen vrijdag 2 april is het feestelijk jaar van De Foresters ingeluid met een interactieve Zoom-vergadering. Er werd stilgestaan bij het 75-jarig bestaan van de voetbalclub en hoe De Foresters in de loop van de geschiedenis altijd met de tijd is meegegaan. Deze moderne vergadering paste helemaal in het tijdsbeeld dus.

Op 2 april 1946 zag voetbalclub De Foresters het levenslicht, toen nog als Voetbalvereniging Heiloo. Na de oorlog vond men het hoog tijd om een vereniging op te richten waar iedereen, van welk geloof of met welke achtergrond dan ook welkom was. Na een oproep in de Uitkijkpost kreeg men uiteindelijk 38 mensen bij elkaar. V.V.H. werd opgericht en zou snel uitgroeien tot Sportvereniging De Foresters.

Afgelopen vrijdag was er een online proost met iedereen die de club een warm hart toedraagt. Coryfeeën van weleer sloten aan om het glas te heffen en herinneringen op te halen. Voorzitter Sjoerd Stoker opende met de woorden dat het hele jaar in het teken staat van dit jubileum. Alle vrijwilligers, sponsors, leden en supporters kregen de felicitaties van de trotse voorzitter!

De Zoom-meeting werd opgeluisterd door goochelaar Fritz met een Z. Naast zijn trucs, kwamen er vragen langs over illustere spelers en oud-spelers van De Foresters. Als klap op de vuurpijl werd het nieuwe shirt onthuld waar ieder team in zal gaan spelen. Specifieke aandacht kreeg de oprichtingsdatum, geborduurd op de kraag! Op de meeste shirts is er nog mogelijkheid voor sponsors om als rugsponsor bijna letterlijk mee te spelen. Na het afspelen van het clublied, door de aanwezigen meegezongen, was er nog alle tijd om herinneringen op te halen met elkaar. De club kijkt terug op een geslaagde aftrap van wat een bijzonder jaar moet worden.

Zaterdag 28 en zondag 29 augustus staat een groots jubileumweekend in ieders agenda gemarkeerd. De organisatie hoopt dat dan alle lichten op groen staan voor een passende viering van deze mijlpaal! Verder zijn er regelmatig sportieve evenementen en is er in het najaar een jubileumveiling en loterij.

Wij danken Van Velzen Advocatuur voor het mede mogelijk maken van de online jubileumborrel en Kaan Teksten voor het verslag daarvan.