Internationale uitwisseling een groot succes!

Afgelopen week was het dan eindelijk zover! Een dag later dan gepland ontvingen de jongens van De Foresters JO11-2 Atletico Lodigiani uit Italie. Een uitwisseling georganiseerd door Davide Sentinelli (It) en Jarno Sassu (Nl). Deze midweek stond volledig in het teken van vriendschap en voetbal. Een kort verslag over deze zeer geslaagde uitwisseling.

Dinsdagmiddag was de eerste kennismaking tussen de 10 jongens uit Rome en de 5 gastgezinnen. Veel tijd om te wennen was er echter niet, want iedereen was uitgenodigd om samen met Zeeburgia JO11-2 in Amsterdam een 3-luik toernooi spelen. Een geslaagde avond met spannende en sportieve wedstrijden, met dank aan Mike Kolf voor de organisatie en gastvrijheid!

Rond 21.30 kwamen alle jongens voor het eerst bij hun gastgezin in huis. De spullen werden naar hun kamers gebracht om daarna nog te gaan eten. Er stond van alles op het menu: pannenkoeken, nasi, tomatensoep en lasagne. Niet alles viel in de smaak bij onze Italiaanse vrienden…. het is even wennen dat Hollandse eten!

Na een goede nachtrust gingen alle jongens een kijkje nemen op school. Dit was natuurlijk spannend, maar ook erg leuk! Na schooltijd is iedereen naar Alkmaar gegaan voor een boottocht en een lekker ijsje. Om 17.30 uur stond de training bij De Foresters op het programma, onder leiding van Sjoerd Verbeek. Na de training had iedereen reuze trek en werd er, in tegenstelling tot de vorige dag, heel goed gegeten!

Donderdag zijn de Italiaanse spelers, samen met hun leiders, met de trein naar Alkmaar gegaan. Na een ochtend struinen door de stad mochten de jongens om 14.00 uur nog een uur bowlen, met dank aan Bowling Heiloo! Daarna gelijk door naar het AFAS stadion voor een rondleiding bij AZ onder de leiding van Henk van Rijnsoever! De jongens keken hun ogen uit. De kleedruimtes, de bestuurskamer en de persruimte; alles werd bezocht. Uiteraard werden er veel foto’s gemaakt om een blijvende herinnering vast te leggen. Als afsluiting werd er ’s avonds met de hele groep heerlijk gegeten bij restaurant Il Corso.

Vrijdagochtend heeft iedereen weer afscheid moeten nemen van de Italiaanse jongens. Wat zijn het allemaal geweldige jongens! En wat hebben we allemaal genoten van dit avontuur. We hopen iedereen volgend jaar in Rome weer terug te zien! Arrivederci!