Over het kamp

Het Foresters Jeugdkamp is een driedaagse evenement, waar Foresters jeugdleden diverse onvergetelijke activiteiten binnen en buiten het terrein doen. Overnachting vindt plaats in grote legertenten met het eigen team. Het kamp wordt begeleid door enthousiaste ouders en vrijwilligers, waar plezier én veiligheid voorop staat!

Het Jeugdkamp vindt dit jaar plaats in het weekend van 21, 22 en 23 juni. Uitvalsbasis is uiteraard ons eigen sportpark.
Het kamp begint vrijdag om 17.00 en is zondag afgelopen om 13.00.

Het Jeugdkamp is bedoeld voor trainende en spelende jeugdleden van O7 tot JO13.

Inschrijving start op 3 mei en sluit op 15 mei. We publiceren dan o.a. hier een link naar een inschrijfformulier.

Kosten per deelnemend JEUGDLID* voor het hele weekend: €30,00 per jeugdlid*
Kosten per deelnemende TEAMBEGELEIDER voor het hele weekend: geen kosten

Betaling kan via de link die wordt gedeeld in het inschrijfformulier.

Na 3 mei zullen we hier een QR plaatsen, mocht de betaling via het formulier niet gelukt zijn.

Tijdens het jeugdkamp

Luchtbed of stretcher (in verband met regen, kou zodat je niet direct op de grond ligt), slaapzak, kussen, knuffel, pyjama, zaklamp, tandenborstel en tandpasta, handdoek, regenkleding, voetbalkleren en schoenen, trainingspak, zaalschoenen, bord beker en bestek (geen wegwerpbestek en voorzien van naam), extra kleding en een goed humeur. En niet te vergeten: een theedoek voor het afdrogen van de afwas!

Alles is voor de kids geregeld, het ontbreekt ze aan niets. Het is niet benodigd om geld of ladingen snoep en eetwerk mee te geven. Daarnaast adviseren wij om geen telefoons of tablets mee te geven aan de kinderen. Het meenemen van spullen is allemaal voor het eigen risico van de deelnemer, de organisatie (of de nachtwachten bijvoorbeeld) kan niet aansprakelijk gesteld worden schade, kwijt raken of diefstal. En natuurlijk worden alcohol, drugs en wapens niet getolereerd.

Na de inschrijving zullen we informatie verstrekken hoe de organisatie te benaderen is tijdens het kamp. Deze informatie geven we aan de ouders van de leden, maar ook aan de teams.

Nee, het is niet mogelijk om onaangekondigd het terrein te benaderen. Dit doen we om de veiligheid om en rond het kamp te garanderen. Mocht je willen kijken, meld je dan aan als begeleider. Dit kan via het inschrijfformulier of via je eigen team.

De jongste deelnemers slapen op een ander deel van het terrein dan de oudere groepen. Tijdens de nachten zijn er bij de tenten altijd 2 nachtwachten aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Maar zij zijn er ook voor kinderen die naar het toilet moeten, zich niet lekker voelen of last hebben van heimwee. Er zijn meerdere leiders aanwezig met een EHBO diploma, met 1 vaste coördinator.

Veiligheid staat voor ons voorop. Het is daarom van belang dat tijdens de inschrijving alle relevante medische gegevens worden doorgegeven. Deze gegevens worden gedeeld met de begeleiders van het team en de organisatie. We zorgen waar nodig voor passend eten of aangepaste activiteiten.

Voor de drie leeftijdsgroepen (JO7/JO8 –  JO9/JO10/JO11 – JO12/JO13) zijn er aparte programma’s. Traditioneel is het programma een groot geheim.

Begeleiding en Organisatie

Jazeker, graag zelfs! Je kan helpen als BEGELEIDING: het ondersteunen van het team van je kind, als VRIJWILLIGER: het ondersteunen van de organisatie (dus niet het team van je eigen kind!) en  als ORGANISATIE: elk jaar zoeken we vers bloed… Tijdens de inschrijving kun je aangeven of je je eigen team wilt begeleiden, of dat je wilt helpen als vrijwilliger voor het jeugdkamp. Is het tijdens de inschrijving niet gelukt of heb je andere vragen: mail jeugdkamp@deforesters.nl

Graag zelfs, op elk moment van het jeugdkamp zijn er per team twee begeleiders nodig. Dit is zelfs een voorwaarde voor deelname van het team. Tijdens de inschrijving kun je aangeven dat je je eigen team wilt begeleiden. Is het tijdens de inschrijving niet gelukt of heb je andere vragen: mail jeugdkamp@deforesters.nl

Een jeugdkamp is niet mogelijk zonder financiële ondersteuning van onze sponsors. Zo kunnen we ook de bijdrage zo laag mogelijk halen. Wil je het jeugdkamp financieel ondersteunen, neem dan contact op met jeugdkamp@deforesters.nl

Ja, tijdens het hele kamp zijn er voldoende EHBO- en BHV-ers aanwezig. Ook is er een calamiteitenplan voor situaties die niet gepland zijn.

Veiligheid is voor de organisatie erg belangrijk. Alle kinderen moeten terug kijken op een fijn en veilig weekend. We doen dit o.a. door inzet van begeleiders: steeds twee ouders van elk team die bij het eigen team aanwezig zijn en we vragen voor elke begeleider een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan.

Tijdens de nachten zijn er bij de tenten altijd 2 nachtwachten op beide slaaplocaties aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Maar zij zijn er ook voor kinderen die naar het toilet moeten, zich niet lekker voelen of last hebben van heimwee. Er zijn meerdere begeleiders aanwezig met een EHBO diploma, met 1 vaste coördinator.

De poorten aan beide kanten gaan dicht of worden bewaakt door de nachtwachten zodat er geen ongenode gasten op het park komen.

Alle benodigde vergunningen worden elk jaar door de gemeentelijke instantie gecheckt en afgegeven (waaronder brandveiligheid).

De Foresters verlangt van al haar begeleiders een VOG-verklaring (Verklaring Omtrent het Gedrag). Als organisatie van het Jeugdkamp sluiten wij ons volledig aan bij dit beleid en verlangen daarom ook van alle begeleiders die worden aangemeld een VOG-verklaring. Er zijn voor de aanvragers geen kosten aan deze aanvraag verbonden. Begeleiders worden geïnformeerd hoe de aanvraag te doen.

Begeleiders die geen VOG-verklaring verkrijgen of bijvoorbeeld te laat binnen krijgen mogen niet aan het Jeugdkamp deelnemen. De organisatie zal de regels hieromtrent strak hanteren en geen uitzonderingen toestaan.

Je kan de organisatie benaderen via het volgende mailadres jeugdkamp@deforesters.nl