Verslag – Trainingskamp JO15-1 op Texel

Van de trainer van de JO15-1 ontvingen wij dit verslag van een leuk en zeer geslaagd trainingskamp op Texel:

Vrijdag 25 januari :

Om 16.00 uur vertrok de JO15-1 onder leiding van Roy Ernster (trainer van de JO.15-1) vol goede moed en barstensvol energie naar Texel voor een trainingskamp van 3 dagen. Na de bootreis moesten de spelers zelf de boodschappen op Texel doen. Voor 2 dagen voedsel en binnen het budget blijven. Vrijdag avond en zaterdag overdag moest er gezond gegeten worden, voor de zaterdag avond hadden ze een vrije keus. Die vrijdag avond speelden ze het smokkel spel in het donker in het bos. Hoogtepunt was Bart die menig speler bang maakte door ze te laten schrikken, met zijn angstaanjagende stemgeluid. Bart kwam wel zelf als een verzopen kat uit een natte greppel. Omstreeks 21.00 uur waren de spelers weer in hun appartement waar veel spelletjes gedaan werden.

Zaterdag 26 januari: 

ontbijt om 08.30 uur en om 10.00 uur een bosloop van 10 km. Tjidde kwam als eerst aan in circa 50 minuten. Iedereen volbracht deze loop. Om 14.00 uur stond de wedstrijd tegen Texel JO15-1 op het programma. De spieren protesteerden bij iedereen maar desondanks won de JO15-1 met 3-1. Vervolgens meteen door naar het strand. Regen, storm maar iedereen kon ook deze activiteit volbrengen. Ze werden mentaal op de proef gesteld . Bij thuiskomst werd bad en douche opgezocht. Een vrije avond de beloning.

Zondag 27 januari:

Na ontbijt een laatste bos training vervolgens werden de huisjes schoongemaakt…..dit was echt nodig …

Om 11.00 uur vertrokken we naar de paintball waar de laatste activiteit van het weekend plaatsvond.

Bericht van de trainer:

Het is mooi om te zien hoe een team kan groeien in een paar dagen. We hadden het bewust fysiek & mentaal zwaar gemaakt zodat ze veel geprikkeld werden. Je ziet in zo’n weekend meteen de valkuilen van het team maar daarnaast ook hoe ze elkaar helpen om er doorheen te komen. Het is een verschrikkelijk leuk team dat elke stap hard voor elkaar werkt en niemand laat elkaar zomaar in de steek. Nadat we een 10 km loop + een wedstrijd van 80 minuten in de benen hadden zijn we direct naar het strand gegaan om daar ook nog is 7 km door het zand & de duinen te rennen. Sommige spelers konden geen stap meer zetten maar doordat iedereen elkaar hielp kwamen ze als team bij het einde. We zijn dit weekend nog hechter geworden en zijn klaar voor de 2e seizoenshelft.

Via deze weg wil ik dan ook nogmaals de begeleiders Bart, Ernst & Dolf bedanken voor de hulp op Texel. Ook wil ik de sponsoren bedanken die bij elkaar meer dan de helft financierde waardoor het voor elke spelers toegankelijk was.

Bedankt, namens mij Roy Ernster