(Iets meer dan) 10 vragen aan: Benjamin Langeveld

Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Benjamin! Niet de jongste van het gezin zoals de naam wel doet vermoeden. Ik ben 35 jaar en voetbal nog in de selectie waar ik ook niet de jongste ben. Sterker nog, de oudste, met een jaartje of acht verschil met de oudste na mij. Ik ben de zoon van Alfred en Anke Langeveld en ik heb twee broertjes (een tweeling) Michael en David die ook nog steeds bij Foresters voetballen. Daarnaast werk ik als Graphic Designer binnen het Ambitiehuis. Het bedrijf dat ik vier jaar geleden samen met vier andere ben gestart, waaronder een ander Foresters meubel, Jeroen Haanstra.

Geboren en getogen in Heiloo?
Nee, ik ben een ‘jutter’. Dat betekent dat je in Den Helder geboren bent. Maar gelukkig zijn mijn ouders naar Heiloo verhuisd toen ik ongeveer twee jaar was. Daar heb ik sindsdien altijd gewoond. Dus ja, wel ‘getogen’ in Heiloo.

Voetbal je zelf? Of heb je ooit gevoetbald?
Jazeker! Na ongeveer 16 jaar in de selectie probeer nog steeds mijn minuten in het 1e van Foresters te maken. En als dat niet lukt val ik heel graag in bij mijn vrienden van het 3e. Maar voorlopig vind ik het nog steeds erg leuk om fanatiek te trainen en te spelen met de talenten die ondertussen soms de helft van mijn leeftijd hebben.

Heb je kinderen bij de club spelen?
Nee, ik heb geen kinderen. Mocht dat er van komen dan is er natuurlijk maar één club waar ze kunnen voetballen. En ondertussen probeer in de selectie hier en daar wat jongens op te voeden. Pittige taak kan ik je vertellen.

Wat doe je zelf bij de club?
Ik zit sinds een jaar of 4 in de Commissie Voetbalzaken en daarbinnen heb ik sinds ongeveer 1,5 jaar de rol van coördinator van de lagere senioren. Dus ik probeer een beetje een bruggetje te zijn tussen het bestuur en alle senioren teams. Samengevat betekend dat wanneer ze wat te zeiken hebben ik het vangnet ben. En waar nodig geef ik dat dan door aan het bestuur hopelijk daarbij ook een oplossing. Gelukkig hebben we alleen maar hele leuke senioren teams die bijna nooit wat te zeiken hebben. Dus heb ik er niet zoveel werk aan. 😉

Welk moment bij De Foresters zal je nooit vergeten?
Alle weekendjes weg met de selectie. Elke keer weer één groot feest om met een grote groep voetbalvrienden een nietsvermoedende stad in binnen- of buitenland een beetje op zijn kop te zetten. Ook genoeg momenten in die weekenden die ik wel vergeten ben overigens…

Als jij voorzitter zou zijn, dan…?
… zou ik mijn moeder bellen. Ze is zelf voorzitter van Foresters geweest. Zij zal me vast wel wat goeie adviezen kunnen geven over wat ik het beste kan doen. Sinds ik toen der tijd heb meegemaakt hoeveel tijd en energie daar in gestoken wordt door de betreffende vrijwilligers heb ik altijd erg veel respect gehad voor de mensen die deze functie en de andere functies in het bestuur en daaromheen vervullen.

Wat is je favoriete club (na De Foresters natuurlijk!)?
Ajax! En mede door de regio waarin wij wonen slaakt nu de helft van de lezers een diepe zucht of loopt een beetje rood aan. Maar ook een heel groot gedeelte krijgt een glimlach op zijn gezicht. Omdat ze aan dat mooie voetbal denken… en aan die rood aangelopen gezichtjes natuurlijk.

Wijn, bier of 0%?
Er gaat bijna niets boven een vers getapt biertje in de kantine na een mooie pot voetbal. Maar daarentegen doe ik ook wel heel graag een wijntje bij lekker eten. 0% alleen in uitzonderlijke gevallen.

Heb je nog andere hobby’s?
Zeker. Ik daag mezelf graag uit in andere sporten. Golfen, mentaal één van de moeilijkste (en daarom ook leukste) sporten die er bestaat. Fietsen, fysiek één van de zwaarste (en daarom ook leukste) sporten die er bestaat (vooral bergop). En daarnaast sowieso erg fan van alles sporten waar je iets met een bal moet doen. Met in het bijzonder nog squash en padel.

Wat weten veel mensen niet van je?
Geen idee… Hoe kan IK nou weten wat mensen NIET van mij weten? 😉