Verslag – Kampioenen !

Eindelijk is het dan zover, de dag waarop de jongens van de Foresters JO11-2 de kampioenswedstrijd spelen tegen het altijd lastige FC Den Helder JO11-2.

Onze jongens waren super gemotiveerd, maar misschien ook wel een beetje nerveus. Alles werd in gereedheid gebracht om de laatste 3 benodigde punten binnen te slepen, zodat de voorsprong dusdanig groot zou worden dat ze niet meer ingehaald konden worden. Met een goede voorbereiding van Nick, een lange warming-up en veel supporters om de jongens aan te moedigen.De tegenstander die op de ranglijst 2e staat met 4 punten achterstand is natuurlijk gebrand om te stunten deze wedstrijd…

24 November om 10.15 uur was de aftrap. Vanaf het begin werd er veel druk gezet in het strafschopgebied van de tegenstander. Na 3 minuten spelen kwam na een goed positiespel de 0-1 op het scorebord te staan. Jimmy scoort! Een minuut later weet Tim zichzelf goed vrij te spelen en ja hoor, de 0-2 is een feit. De ban was gebroken en wij gingen hierdoor nog beter spelen en waren de tegenstanders op alle posities de baas. Na ongeveer 10 minuten spelen dribbelde Rowin de bal in en schoot in de voeten van Liam die moeiteloos de bal in het net werkte; 0-3. Op slag van de time-out volgt een overtreding van ons; penalty! De penalty wordt gemist, maar de jongens kregen de bal niet goed weg en de 1-3 valt.

Na de time-out gingen de jongens verder waar ze gebleven waren. Met goed voetbal werd FC Den Helder op hun eigen helft gehouden en wist wederom Jimmy met een mooi krullend afstandsschot te scoren: 1-4. FC Den Helder was duidelijk van slag en gefrustreerd door de suprematie van onze jongens. Zelfs voor de scheidsrechter leek het allemaal veel te snel gaan☺. ! Vanuit linksachter gaf Jesse een schitterende pass naar voren in de voeten van Gabri die feilloos de 1-5 wist in te tikken. Net voor rust nog een uitbraak van FC Den Helder 2-5.

Aangezien het 3 graden was en een straffe oostenwind werd er besloten om een paar minuten te rusten en gelijk door te spelen. De jongens wisten weer goed druk te zetten op de helft van de tegenstander. Vanuit alle linies werd er goed overgespeeld. Na 5 minuten spelen in het 3e kwartier kwam de bal via Jens en Liam bij Gabri die de vrij lopende Tim goed wist te vinden: 2-6. In de tussentijd waren er enkele goede kansen voor FC Den Helder, maar Bram wist de ballen vakkundig uit het doel te houden! Onze jongens hielden de druk er goed op.

Al snel komt de bal vanaf achter via Mason (die bijna elke bal weet te onderscheppen) bij Seym, die de bal vervolgens bij Tim krijgt en die zijn 4e doelpunt scoorde: 2-7. Daarmee was de koek echter nog niet op en Gabri zorgde voor, via een mooi afstandsschot, de 2-8 op het scorebord. Echter, op het moment dat onze jongens de teugels even lieten vieren, was daar een treffer van FC Helder: 3-8.

Nog 15 minuten te gaan. Het kon toch niet meer mis gaan? Na 4 minuten spelen kwam een goal van de tegenstander: 4-8. Het tempo werd iets lager bij onze jongens, het leek iets minder lekker te lopen. Werden ze toch een beetje zenuwachtig? Na enkele hachelijke momenten te hebben overleefd viel toch de 5-8 voor FC Den Helder. Het zal toch niet…? De jongens werden opgezweept door de coach en supporters en ze konden zich herpakken en speelden de wedstrijd verder moeiteloos uit.

Na het laatste fluitsignaal vierden de jongens een feestje op het veld door luidkeels kampioenen!!! Olé Olé! te zingen.

Na een fotoshoot gingen de jongens naar de kleedkamer waar het feestje nog even verder ging.

Wat een mooie prestatie, de jongens hebben onder leiding van Nick en Scott veel geleerd en hebben ontzettend veel plezier!

Op naar de volgende wedstrijd thuis tegen Bergen. Waarbij na afloop het feestje thuis verder gevierd gaat worden!