Op 5 februari j.l. is Bonnie Bult heengegaan

Bonnie Bult voetbalde in zijn jeugd bij DCG en deed dat zo goed dat hij het Nederlands Amateur Elftal haalde.

ALKMAAR ‘54, de voorloper van AZ, haalde de aanvaller met het verwoestende schot weg uit de contreien van Amsterdam en Bonnie ging in Heiloo wonen, samen met zijn vrouw Nannie die later een belangrijke rol zou gaan spelen bij de Dameshandbal-tak van De Foresters. Omdat je in de jaren ’50 niet van voetballen kon leven, ging Bonnie werken bij de GERMEFA, toen één van de grootste werkgevers in Heiloo.
Bonnie, inmiddels door trainer Veg omgeturnd tot linksback, brak echter tijdens een wedstrijd een been; het geluid was hoorbaar in het hele stadion aan de Sportlaan.Voetballen op hoog niveau was daarna niet meer mogelijk; wél werd hij door trainer Rentenaar hulp-trainer gemaakt zodat hij tóch in de voetballerij kon blijven. Want voetbal was zijn leven.

In de jaren ‘60 werd Bonnie trainer bij De Foresters. Maar Bonnie bleek een echte JEUGDTRAINER te zijn: een hele GENERATIE jongens uit Heiloo, van zowel De Foresters als HSV, hebben van hem echt voetballen geleerd.
Daarnaast werd hij overgehaald om toch nog een keer de kicksen aan te trekken voor het eerste elftal (1966). De inmiddels oudere jeugd onder ons kan zich nu nog zijn mooie wreeftrap herinneren waarmee hij de pijlsnelle Dick Ooms en Ton Jager keer op keer moeiteloos lanceerde.

Bonnie en Nan gingen in de jaren ’90 één van hun kinderen achterna, naar Drente. Ook daar kwamen ze er al gauw achter dat er een jeugdtrainer in hun dorp was komen wonen.
Elke zomer keerden Nan en Bonnie nog terug naar Heiloo om er de zomer door te brengen.

Daar is nu een einde aan gekomen.
Bonnie wordt dinsdag 11 februari in Zwolle gecremeerd.
Maar wij zullen hem NOOIT vergeten.

DH